Zsolt
5 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Keresés

284 találat az Indexről, és a környékéről.

március 22., 16:21

Fortepan járvány idején: képek otthonról Fortepan járvány idején: képek otthonról

Pontosabban képek otthonról, válogatás nélkül. A következő hetekben minden önöktől kapott archív fotót megosztunk, és kíváncsian várjuk, mi kerekedik ki ebből. Mi maradt a XX. századból a családi albumokban? Ilyen a saját múltunk, karanténból nézve.

március 9., 19:53

Tíz éve kezdődött a Fortepan története Tíz éve kezdődött a Fortepan története

Tíz éve kezdtünk el fotókat szkennelni. Most megnézheti, hogy mi volt az első kocka, de ami fontosabb, kipróbálhatja az új Fortepant. Nincs még kész, de több ezer új kép már látható rajta.

február 23., 22:31

Egy német-magyar polgárcsalád hétköznapjai Egy német-magyar polgárcsalád hétköznapjai

A Fortepannak ajándékozta családi fényképei egy részét Kieselbach Tamás műgyűjtő. Autóversenyek és nyaralások, vitorlázórepülés és csendes túlélés a 20. századi Magyarországon.

február 2., 19:00

Lázadó srácok, akik átláttak a szitán Lázadó srácok, akik átláttak a szitán

A rendszer szerint nonkomformista deviáns nyugatmajmolók voltak, pedig csak próbáltak úgy élni, ahogy jól esik. Szabad és kompromisszummentes pillanatok két amatőr fotós képein keresztül a hatvanas-hetvenes évekből.

január 4., 20:09

A Fortepan se tudja, hol készültek ezek a képek A Fortepan se tudja, hol készültek ezek a képek

Laktanya, vendéglő, színpad, buszállomás, benzinkút, horgásztó. 12 idegesítő kép a Fortepanról, amikről mind tudnunk kéne, hogy hol készültek. Segítsen nekünk megfejteni a múltat!

2019. december 28., 16:22

Eta néni két élete Eta néni két élete

Akart tőlünk valamit, de rettegtem tőle. Egy idő után lemondott rólam, és meg is buktatott matekból. 30 évvel később előkerült a másik élete. Eta néni mostantól a Fortepanon lakik.

2019. december 8., 11:18

Ez lehetne a Kádár-kor instája Ez lehetne a Kádár-kor instája

Színes képeken köszönnek vissza a szocializmus hétköznapjai: Szalay Zoltán, a korszak egyik legismertebb fotóriportere hagyatékából most néhány különleges színes dia is előkerült.

2019. október 6., 23:10

NDK 70: a panelházakból épült szocialista falanszter NDK 70: a panelházakból épült szocialista falanszter

1949. október 7-én alakult meg a Német Demokratikus Köztársaság, ami befalazta saját polgárait, majd le akarta győzni a nyugatot, de a kísérlet nem sikerült. Trabantok, műszálas ruhák, kockaházak, Bratwurst és Tévétorony Bojár Sándor nosztalgikus képein.
Szembetalálkozni önmagunkkal borzongató érzés

Szembetalálkozni önmagunkkal borzongató érzés

2019.08.12. 22:51 Módosítva: 2019-08-13 13:58:00
449
A rég elvesztett szülők egy erdei játszótéren, saját maga kisfiúként a Király utcában, a nagypapa kárpitosüzlete - emberek, akik felismerték saját magukat és családtagjaikat a Fortepan fotóin.

2019. augusztus 4., 08:56

Ezek a szemetek Ezek a szemetek

A máskor rejtőző kukkolók egy titkos belügyi filmsorozatban megmutatták magukat, arcot adva az állambiztonságnak. "Zuhog az eső, te rohadék. / Te meg alszol a jó meleg szobában"

2019. június 2., 20:19

Ó de boldog voltam, hogy Közép-Európában élünk! Ó de boldog voltam, hogy Közép-Európában élünk!

„Bármilyen közösségbe mentem, feltétel nélküli szeretetet, nyitottságot találtam, amelyben semmi póz nem volt. A szeretetnek olyan megnyilvánulásait, amire nagyon jó volt odamenni.” Jávor István erdélyi szamizdatfotói.

2019. április 27., 11:22

Miért érdemes elmenni a Fortepan-kiállításra? Miért érdemes elmenni a Fortepan-kiállításra?

Oké, szeretjük a sok régi fotót a neten, de mit tud velük kezdeni a Nemzeti Galéria? Rengeteg váratlan ötlettel sikerült feldobniuk a Fortepan-képekből készült kiállítást.

2019. április 14., 23:58

Néni, kérem, Bagaméri úrhoz van szerencsém? Néni, kérem, Bagaméri úrhoz van szerencsém?

45 évvel ezelőtt mutatták be minden idők egyik legsikeresebb magyar ifjúsági sorozatát, a Keménykalap és krumpliorrt, ami Kanadától Ausztráliáig nevettette meg az embereket, még Hollywoodban is elismerték.

2019. március 10., 22:58

Sosem volt ilyen éjszaka az Operaházban Sosem volt ilyen éjszaka az Operaházban

Kihunynak a fények, elkezdődik az előadás, de arra már senki nem figyel, sokkal érdekesebb, hogy mi történik a sötét páholyok mélyén és a folyosókon. Egy rejtélyes fotós rejtélyes képei, amelyekről semmit nem tudunk.

2019. január 20., 23:53

Halhatatlanná tenni a nagyapa világát Halhatatlanná tenni a nagyapa világát

Barbjerik Ferenc három évtizeden át fotózta a vidéket és Budapestet, a családját és ismeretleneket. Egy fotóamatőr főkönyvelő képei a Fortepanon.

2019. január 17., 13:26

Azopan néven indult a romániai Fortepan Azopan néven indult a romániai Fortepan

Cipősdobozokban lappangó családi fotóktól régi képeslapokig minden érdekes, értékes képet várnak az alapítók. Egyelőre 7000 fotóval indítanak.