Keresés

51 találat az Indexről, és a környékéről.

Vállalkozni kiskapuzás nélkül? Hülye vagy?

Vállalkozni kiskapuzás nélkül? Hülye vagy?

2015.04.09. 07:31 Módosítva: 2015-12-09 16:15:45
Zsolt és Éva megvett egy kis street food vállalkozást. Sokat dolgoztak vele, szerették, a vevők is imádták. Megpróbálták becsületesen csinálni, de a bürokrácia felőrölte őket. Nem egy leányálom vállalkozni ma Magyarországon.

2014. október 27., 11:52

Keleti államunk van nyugati árakon Keleti államunk van nyugati árakon

Nagy átalakítást tervezget a kormány, ezért megmértük, hogy a magyar állam mennyire hatékony és mennyire drága. Lehangoló lett a végeredmény.
Ember így még nem nyitott ki ajtót

Ember így még nem nyitott ki ajtót

2014.01.01. 17:52 Módosítva: 2014-01-01 17:52:02
Nem mindennapi eseménynek voltunk tanúi a Székesfehérvári Járási Hivatalban az óév utolsó napján. Ilyen ünnepélyesen még ajtó nem nyílt.

2012. július 18., 10:28

Dosszié

Suncsengő csing-ling-ling, nyár csendjén halkan ring.

2012. május 10., 11:27

Tilos motorozni! Tilos motorozni!

B125 tortúra: tiltott motorozás, tiltott motorozás, csak ezt ismételgetik, pedig már rég leviszgáztam.

2011. február 23., 18:23

Újabb cifra NKH-s történet

Miért kell x ezer forintot fizetnem az új papírokra? Mert az AF motorszám nem olvasható. Miért? Mert ők képtelenek megoldani, hogy egy plakett 9 évig ott maradjon, ahová rakták.

2011. február 3., 10:23

Az idősek nem értik a kínos humort

A Hivatal című vígjátéksorozat segített a pszichológusoknak a tesztekben megmutatni, hogyan reagál 60 fölött az agy a viccekre.

2008. január 30., 08:09

109 évesen kapta első útlevelét egy macedón asszony

Csoda, hogy megérte: 109 évesen kapta meg élete első útlevelét egy matróna Macedóniában, de több mint 20 évnyi várakozás után. A hatóság azzal magyarázza igencsak lassú ügyintézését, hogy nagyon nehéz volt ellenőrizni a néni életkorát. 
A matróna 1898.

2008. január 30., 07:32

Hivatalosan fél éve halott egy lengyel férfi

Egy lengyel férfi képtelen bebizonyítani a hivataloknak, hogy él. A 38 éves illető tavaly augusztus óta próbálkozik "feltámadni", miután tévesen halottá nyilvánították, összetévesztve egy vízbefúlttal.

2008. január 5., 10:36

Arany póráz-díjat adnak az ukránok az undok hivataloknak

"Pimaszsági" díjakat alapított egy ukrán testvérpár a legarrogánsabb hazai állami hivatal, valamint a legudvariatlanabb kijevi külképviselet "elismerésére." Dmitrij és Vitalij Kapranov, akik "civilben" írók és kiadóvállalatot működtetnek, megunva az örökös hivatali packázást, speciális honlapot indított, amelyen az ukránok kifejthetik véleményüket a hivatalokról - olvasható a Lenta című orosz hírportálon. A Kapranov-testvérek a pimaszok jutalmazására két díjat alapítottak - az Arany szájkosár a legkellemetlenebb külképviseletnek dukál, az Arany póráz pedig az állami hivatalok legundokabbikát illeti meg.
Az undoksági versenyben jelenleg az olasz követséget vezet, de nem sokkal marad le mögötte a lengyel, a francia, a spanyol és portugál külképviselet sem. Az Arany pórázra jelenleg az adóhivatal, a rendőrség és nyugdíjbiztosító a legesélyesebb. A díjazottak kiválasztására és a kitüntetésére januárban kerül sor.

2007. szeptember 2., 12:15

27 mondatot tiltott be egy szibériai polgármester

Egy ifjú szibériai polgármester az ügyfelekkel való érintkezésben tiltott szavak és kifejezések jegyzékét állította össze munkatársainak, és értésükre adta, hogy aki nem követi utasításait, attól megválik a hivatal. Megion város polgármesterének, Alekszandr Kuzminnak a   listájából arra lehet következtetni, hogy a hivatalnokok nem valami lelkesen dolgoznak: a tilalom főleg olyan kifejezésekre  vonatkozik, amelyek azt hivatottak közölni az önkormányzathoz forduló választópolgárokkal, hogy ügyüket éppen nem lehet elintézni. Például nem mondhatják a hivatal dolgozói, hogy "nem tudom", "éppen most készültem", "nincs rá pénz", "ezzel nem hozzám tartozik", "ebédidő van", "most hallom először", "ez még az én időm előtt volt", vagy "vége a munkaidőnek" - összesen 27 ilyen kifejezést tiltott meg a polgármester. Kuzmin azt is munkatársai értésére adta: ha valaki a főnökét késve, nem a valóságnak megfelelően, vagy nem teljes körűen tájékoztatja, vagy nem válaszol időben a hozzá eljuttatott dokumentumokra, azt nem egyszerűen az alkalmatlanság jelének tekintik, hanem a polgármester hitelének aláásására irányuló kísérletnek.