Ambrus
-1 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Keresés

47 találat az Indexről, és a környékéről.

Odalent

Odalent

2019.06.29. 14:04 Módosítva: 2019-06-30 11:40:37
263
Hiszen hol volt eddig ez a sok szar? Bent, a pincékben, a kamrákban, a beépített szekrényekben, az ágyneműtartókban, az alsó fiókokban. Ezek között élnek az emberek. Index tárcák, Krusovszky Dénes.

május 4., 23:53

A takarítás és a lomtalanítás boldogíthat A takarítás és a lomtalanítás boldogíthat

KonMari, haláltakarítás, minimalizmus: életfilozófiák, könyvek, filmek, sorozatok születnek arról, hogy visszafogottan vásároljunk és birtokoljunk. Csak éppen rengeteg a lom.

2018. február 24., 18:17

A kettes számú Fortepan A kettes számú Fortepan

Az eddigi legnagyobb fotóadomány érkezett a Fortepanhoz. Ötezer fotó, amiket bolhapiacokon és lomtalanításokon talált egy lelkes olvasó. Keszekusza képek egy hosszú filmszalagon. Hétköznapi életek negatívokon.

2015. november 22., 11:13

A Mester utcai húskereskedő hagyatéka

Rendőr a Híradó mozi előtt, nagyvárosi forgalom, utcai fotók, főleg a két világháború közötti Budapestről. Fotósszemmel is jelentős gyűjteményre bukkant a Fortepan pár napja a ferencvárosi lomtalanításon. Vajon ki lehet az alkotó, a titokzatos, Mester utcai húskereskedő?

2013. július 15., 19:46

Durvul a lomisok kommunikációja

Volt ugye a klasszikus kőbe vésett lomtalanítós felirat, aztán a hevenyészettebb lomisfoglalt (így egyben), majd aki egy szál lappal lefoglalt egy fél utcát, az utóbbi időben pedig egyre inkább terjed a lomis fogva kifejezés - bármit is jelentsen ez. Mindezek megkoronázása ez az elérhetetlen magasságban, fára szögelt hullámpapírlap, amit az Újszász utcában lőttem: LOMIS FOGVA MI A FASZÉRT VESZEDLE /telefonszám/ Hát nem gyönyörű? Főleg, hogy nincs is lomtalalanítás.

2010. szeptember 24., 21:19

Lomtalanítás = MENŐ

Dolgos, lelkes, a bürokratikus akadályokat leküzdő emberekből tízmillió kellene ebbe az országba.

2009. november 6., 12:02

Gumik, Petőfi és a ventilátor fogságában

Rendszeresen nekiállok lomtalanítani, mégis gyűlnek a dobozok - a férjem számítógépre vitte az adatokat: az 55-ösben vannak a villanykapcsolók, a 22-esben a mozsár, a 88-asban Petőfi és Arany…

2009. október 8., 08:31

Népszerűbb, mint valaha

Szombat reggel érdemes jönni – súgja meg egy kedves eladó, de később kiderül, szombaton dél körül érdemes igazán, mert akkor még jobban lehet alkudni. Igaz, néhány kiugróan érdekes tárgy akkorra már vevőre talál az Ecserin.

2008. május 12., 09:26

Gyűjtögetők, halászók és vadászók a belvárosban

Az utcákat lomtalanításkor ellepők nem céltalan turkálók, egyszerű hajléktalanok. Jól szervezett ökoszisztéma vonul kerületről kerületre. Riportereink felderítik a szereplőket és a rejtett összefüggéseket. Kádár idején jobb volt a szemét is. Videó.