6 találat az Indexről, és a környékéről.
Katie Taylor nyerte az amazonok csúcstalálkozóját.
2017.10.12. 15:43 Módosítva: 2018-07-15 14:04:31
Emberkísérlet: a sót a híres-hírhedt, sokak által halálos idegméregként rettegett ízfokozóra, a nátrium-glutamátra cseréltem. Azóta másképp nézek a kajákra.
Mi a fene az az ízfokozó, hogyan fokozza az ízeket, és ha az élelmiszeripar tényleg MSG-vel mérgezi a világot, akkor miért nem fáj a feje mindenkinek Ázsiában, ahol ezer éve ezzel főznek? Amit tudni akart a rettegett nátrium-glutamátról, de sosem merte megkérdezni.
2016. augusztus 27., 20:26
Savakat, vegyszereket, gombákat és baktériumokat zabálunk minden nap. A konyhánk nem sokban különbözik egy laboratóriumtól. Ijesztően hangzik? Pedig nem az; nagyon is természetes.
Az umami, avagy az ötödik íz finommá teszi az ételt, elégedetté az embereket. Sőt, akár a súlyvesztésben is segíthet.
Bár nem bizonyították még egyértelműen az elnevezés teljes hitelességét, a betegség mégis ezt a nevet kapta. A nátrium-glutamát egy olyan mesterséges ízfokozó, amely képes az ételek aromáját gazdagabbá tenni.