Keresés

45 találat az Indexről, és a környékéről.

2009. január 24., 22:29
Itt 10 millió ember van, aki nem demokrata

Itt 10 millió ember van, aki nem demokrata

Cservenka Ferencné MSZMP-képviselő visszahívását kezdeményezték azon a napon, amikor Rolek Tamás, az 1989-ben születettek sorozatunk legújabb szereplője született. A 20 éves fiatalember Skóciában jár egyetemre, ottani hallgatótársai azt hiszik, hogy a rendszerváltás azt jelenti: kisöpörték a régi bagázst.

2009. január 9., 00:00
Ő volt 1989 elsőszülöttje

Ő volt 1989 elsőszülöttje

Az 1989-ben születettekkel tisztelgünk a rendszerváltás előtt.Az első részben a Tárnokon élő Beró Zsoltot, a történelmi év elsőszülöttjét mutatjuk be, aki nem kapta meg az ezzel járó kötvényt. Hat hónapos volt, amikor újratemették Nagy Imrét, tíz, amikor Szűrös Mátyás kikiáltotta a köztársaságot.

2008. április 1., 11:10

1989: A nagy áprilisi tréfa: a be nem vezetett sztrádadíj

Azon a napon, amikor elnyerte függetlenségét az utolsó afrikai gyarmat, a korábban németek és britek kezén lévő Namíbia, egy tőle 7800 kilométerre lévő, csaknem tizedakkora kis országban, az akkor minisztertanácsnak hívott kormány „áttekintette a költségvetés helyzetét, és intézkedéseket hozott a költségvetési hiány csökkentésére” – ahogyan a másnapi lapokban olvashatjuk.Az áttekintés részeként a minisztertanács – amely elnöke akkor Németh Miklós volt, alelnöke Medgyessy Péter (de nem pénzügyminiszterként, azt a posztot Villányi Miklós, majd április végétől Békesi László töltötte be), tagja a 12 szakminiszter és Nyers Rezső államminiszter – döntött az útalap és az úthasználati díj bevezetéséről.