Együtt a Kinizsi Százas mezőnyével

2017.06.07. 17:54

Legutóbbi túránkat Piliscsabán indítottuk, ahol a 450 méter magas Nagy-Kopasz tetején jengáztunk egyet a hegycsúcson álló óriás jengával. Az első napon bemelegítettünk a következőre, amikor is Dorogtól egészen Péliföldszentkeresztig együtt haladtunk a patinás teljesítménytúra, a Kinizsi Százas mezőnyével.

Ezt a részt ugyanis a teljesítménytúrázásnak szenteltük. Nem is akárki, Németh Csaba ultrafutó, a Kéktúra nagykövete kísért el minket, és magyarázta el a sporttúrázás trükkjeit és tippjeit.

Ezen a hétvégén kissé megtörtük a szabályos Kéktúra szakaszkövetést: a 19 km hosszú Piliscsaba-Dorog szakasz után a 66 kilométeres Dorog-Szárliget távot ketté vágtuk, és csak a 20 kilométerre levő Péliföldszentkeresztig gyalogoltunk. (A Péliföldszentkereszt-Szárliget táv egy következő túra lesz.)

A túrán számos régi ismerőssel találkoztunk a Kinizsi mezőnyéből, nekem a tokodi pincesornál konkrétan viszketett a talpam, hogy beálljunk a 24 óra alatt 100 kilométert gyalogló kinizsisek közé. Hiszen a Bakancslista stábja kétszer is nekiszaladt a kultikus teljesítménytúrának. 2012-ben egy órával szaladtunk túl a szintidőn:

Gyilkos túra magyar rögökön

De egy évre rá felszívtuk magunkat, és Jeremcsuk Istit kísérve már sikeresen lenyomtuk a száz kilométert:

Elsőként vakon a Kinizsi Százason