Gerecse: navigálni muszáj, eltévedni nem

2017.07.28. 11:35

Egy héttel a vértesi kutyás túra után a Gerecsében folytattuk. Ezúttal a navigálásra koncentráltunk, mert nem egyszer előfordult már velünk, hogy a túra során elkeveredtünk egy másik útra.

Ehhez sok segítséget kaptunk Szabó Ákos túravezető-oktatótól. Gyalogoltunk éjszaka a csillagok alapján, használtunk különböző navigációs eszközöket a kőkoritól kezdve a digitális korszak applikációjáig, és ezer mindent tanultunk, amit a videóban majd megmutatunk nektek.

A Gerecsét már ismerjük, voltunk itt teljesítménytúrázni, medvehagymázni, én megmásztuk már a kilátóját (ami egy "életveszélyes" felirattal ellátott beton geodéziai mérőtorony), szóval nem okozott meglepetést. Annál inkább a déli Gerecse, közelebbről a Somlyóvár, ahol a csúcson és a turistaháznál is eszméletlen hangulatú természetes kilátóhelyek vannak.

Utóirat: természetesen még navigációs segítséggel is sikerült kétszer letévedni az útról, de erre megkaptuk a készre csomagolt, instant túravezetői aranyigazságot: öööö... amit elmondanék, de inkább nem szpojlerezek.

Az úton végig Travellunch expedíciós kaját ettünk, amit a Trexpert túrabolt biztosított nekünk.