Jelölték az indexes Kéktúra-sorozatot a Highlights of Hungaryn

2019.01.18. 11:57

Bekerült idén az indexes Kéktúra-sorozat a Highlights of Hungary jelöltjei közé. A leginspirálóbb jelöltekre, például a sorozatra január 28-ig lehet szavazni az oldalon.

A Bakancslista stábja három éve kezdte el forgatni a várhatóan 29 részből álló sorozatot a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásával. A sorozatból eddig 23 rész jelent meg, a maradék részek tavaszig elkészülnek. Az alapgondolat szerint a készítők forgatás közben ugyanúgy végigjárják az útvonalat, mint a túrázók, beszélgetnek útközben az emberekkel, megélik és megmutatják a Kéktúra érdekességeit, mindezt az Index internetes videóinak stílusában.

A Highlights of Hungary 2013 óta az első és egyetlen olyan hazai kreatív gyűjtés, amely szakmai alapokon, ám kategóriák nélkül egy platformon mutatja be a hazai sikereket. A mindenkori kurátori csapat 10 felkért szakemberből áll, akik a kreatív ipar különböző területeit képviselik, ám mind az értéket kutatják, ennek alapján jelölik az aktuális év számukra legizgalmasabb projektjeit, írják magukról a szervezők az oldalon.