Gusztáv
3 °C
7 °C
Akták

A lakás-takarékpénztárak

39 cikk Frissítve: 2018. november 15.
  1. Megszünteti a kormány a lakás-takarékpénztári konstrukciók állami támogatását.
  2. Eddig az állam évente a befizetés 30 százalékát, legfeljebb 72 ezer forintot tett a megtakarítások mellé, ez nem jár azoknak, akik a törvény hatályba lépése után új ltp-t kötnek vagy a meglévőt hosszabbítanák.
  3. Az állami támogatás megvonásáról szóló javaslatot egyéni képviselői indítványként a fideszes Bánki Erik adta be október 15-én.
  4. Kivételes eljárásban ment át a parlamenten, a javaslatot október 16-án el is fogadták 125 igen, 49 nem szavazat mellett.
  5. A kormány szerint az évtizedek óta működő ltp-rendszert azért kell ebben a formában megszüntetni, mert az nem szolgálta eléggé a lakásépítési célokat, "szaunák, medencék" épültek a pénzből. Emelett a termék szerintük extraprofitot hozott a szolgáltatóknak.
  6. Azt ígérik, az ltp-re szánt állami pénz továbbra is lakáscélokra megy majd, főleg a csok és a nok nevű konstrukciókat szeretnék megerősíteni.
  7. Az állami támogatás megvonásának hírére az emberek megrohamozták a szolgáltatókat, hogy még a törvény hatályba lépése előtt szerződést kössenek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

39 cikk az aktában

További találatok betöltése