Erzsébet
1 °C
4 °C
Akták

A lakás-takarékpénztárak

39 cikk Frissítve: 2018. november 15.
  1. Megszünteti a kormány a lakás-takarékpénztári konstrukciók állami támogatását.
  2. Eddig az állam évente a befizetés 30 százalékát, legfeljebb 72 ezer forintot tett a megtakarítások mellé, ez nem jár azoknak, akik a törvény hatályba lépése után új ltp-t kötnek vagy a meglévőt hosszabbítanák.
  3. Az állami támogatás megvonásáról szóló javaslatot egyéni képviselői indítványként a fideszes Bánki Erik adta be október 15-én.
  4. Kivételes eljárásban ment át a parlamenten, a javaslatot október 16-án el is fogadták 125 igen, 49 nem szavazat mellett.
  5. A kormány szerint az évtizedek óta működő ltp-rendszert azért kell ebben a formában megszüntetni, mert az nem szolgálta eléggé a lakásépítési célokat, "szaunák, medencék" épültek a pénzből. Emelett a termék szerintük extraprofitot hozott a szolgáltatóknak.
  6. Azt ígérik, az ltp-re szánt állami pénz továbbra is lakáscélokra megy majd, főleg a csok és a nok nevű konstrukciókat szeretnék megerősíteni.
  7. Az állami támogatás megvonásának hírére az emberek megrohamozták a szolgáltatókat, hogy még a törvény hatályba lépése előtt szerződést kössenek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

39 cikk az aktában

További találatok betöltése