Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ezek a világ legjobb szurkolói terei

MG 6360
2016.08.09. 08:47 Módosítva: 2016-08-09 09:59:35
A világ nagy sporteseményei nem csak a versenyek helyszínein vonzanak tömegeket. A drukkerek szervezett keretek között, saját városukban is követik az eseményeket, mert örülni, izgulni közösen az igazi. Mutatunk néhány látványos példát Párizstól Budapestig.

Ahogy a foci Eb ideje alatt, a legszívesebben minden sportrajongó most is a helyszínen biztatná kedvenc olimpikonját, de ez nehezen oldható meg. Helyette összefuthatunk egy kellemes helyen és együtt, közösségben biztathatjuk a hazai versenyzőket, együtt örülhetünk a sikereiknek, és legalább egymás nyakába borulhatunk, ha a vízilabda válogatott gólokat szerez, az úszóink szokás szerint odavernek a mezőnynek, és evezőseink hajóhosszal nyernek.

Mutatunk néhány helyet a közelmúltból és a jelenből, ahol ilyen „klubok” alakultak. A fotókból és videónkból a hangulatot is megtapasztalhatja bárki.

1: Párizs, 2016 Foci Eb

Franciaország fővárosa idén egy óriási rajongói zónát alakított ki nem máshol, mint az Eiffel torony előtti parkban. A hatalmas füves területen óriás kivetítők és kijelzők segítették a bajnokság eseményeinek követését, a színpadok a szórakoztatást szolgálták és a szakértőknek adtak helyet.

2: Varsó 2012 Foci Eb

A varsói rendezvény területéről készült fotók tökéletesen mutatják azt, hogy nem igazán kell ahhoz fesztivál és zenekarok, hogy ezer meg ezer ember egy helyre gyűljön és fiesta hangulatot teremtsen. Elég a sport szeretete és a közös drukkolás élménye.

3: Rio de Janeiro 2010 Foci vb

A Dél-Afrikában megrendezett 2010-es futball világbajnokságot a föld talán leginkább focimániás országában valóságos népünnepélyek közepette követték figyelemmel. A brazil válogatott meccsei alkalmából lépni nem lehetett a sárga-zöld mezes rajongóktól, akik óriás kijelzőkön követték figyelemmel kedvenceik szereplését.

+1: 2016 Budapest

Magyarországon is nagy hagyománya van a közösségi szurkolásnak. Az ország több pontján rendszeresen összegyűlnek a rajongók, hogy együtt biztassák a csapataikat, kedvenceiket. Ez most sincs másként, ugyanis augusztus 6-án a budapesti Március 15. téren nyílt meg az ország legnagyobb közösségi tere, ahol egy hatalmas, kilátóként is működő 35 négyzetméteres kivetítőn követhetik az érdeklődők olimpikonjaink szereplését. A Red szurkolói központban az M4 Sporton keresztül nézhetik az itt tartózkodók az élő közvetítéseket, melyek szüneteiben a televízió szakértői, műsorvezetői, valamint olimpiai és világbajnokok elemzik majd az eseményeket.

A mintegy 700 négyzetméteres helyszín nyitott, könnyen átjárható és akadálymentesített. A teret a 35 négyzetméteres kivetítő uralja, a LED-falat nem csupán nézni lehet, de fel is lehet menni a tetejére. A speciális kialakítású LED-fal tetején egy kilátó található, ahonnan egészen különleges látószögből lehet a budapesti panorámát élvezni.

A cikket a Brand & Content készítette a Vodafone megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.