Mennyire hipochonder ön?

shutterstock 215059042
2017.05.08. 08:28
Természetes, hogy félünk a betegségektől, próbáljuk megőrizni testi-lelki egészségünket. Amikor környezetünkben valaki megbetegszik, ráébredünk, hogy ez velünk is megtörténhet. De nem mindegy, hogy szorongásunk meddig tart és milyen mértékű. Vannak, akik fejüket homokba dugják amikor az egészség témája szóba kerül és olyanok is, akik kényszeresen elemzik egészségi állapotukat, vagy éppen rettegnek a megbetegedés gondolatától is. Töltse ki tesztünket, hogy megtudja, ön is azok közé tartozik-e, akiknek aggodalma még egészséges mértékű, vagy éppen túlzásba viszi?

Ma már olyan gyorsan terjednek az egészségünk megőrzésével, betegségek felderítésével és lehetséges gyógymódjaival kapcsolatos információk, mint tüsszentés után a baktériumok a levegőben. Rengeteg „jól megalapozott” véleményt és „vitathatatlan” tényt találunk igazunk bizonyítására, ha hajlunk a hipochondriára, ahogy akkor is, ha a betegség lehetőségéről tudomást sem veszünk. 

Mégis fontos, hogy melyik csoportba tartozunk, hiszen a túlzott aggodalom és a nemtörődömség egyaránt káros lehet az egészségünkre. Valahol a kettő között van az igazság: aki egészségtudatosan él, az elismeri a megelőzés, vagy épp a szűrés jelentőségét, de nem tartja sakkban a betegség lehetősége. Töltse ki tesztünket, de ne felejtse, az eredmény nem minősül orvosi szakvéleménynek!

shutterstock 484888957

Brand & Content Brand & Content
A kérdőívet a Brand & Content készítette a HARTMANN-RICO Hungária Kft. Veroval terméke megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.