Még csak kelnének, mire túl vannak az edzőkörükön

volvo cover.png
A cikket a Volvo támogatta.
2017.05.10. 07:41
Ön felkelne hajnali 4:40-kor, hogy legyen ideje egy jót biciklizni munka előtt? Miközben az emberek túlnyomó része ilyenkor legfeljebb annyi sporttevékenységre képes, hogy egyik oldaláról a másikra fordul, néhányan már készülnek a reggeli bringás edzésre. A hajnalban kelő amatőr bringások Coffee Ride mozgalma öt éve indult, és ma már annyian vannak, hogy egyszerre több csapat is nyeregbe pattan szerdánként.
Bringatúra munkakezdés előtt - bemutatjuk a Coffee Ride-ot

Hogy mi vesz rá valakit arra, hogy alvásidejéből áldozzon a sportra, ha nem profi? A kerékpározást egyedül is lehet űzni, de csapatban az igazi: motiváló a többiek jelenléte, ráadásul biztonságot is ad a bolyban haladás. Márpedig amikor valaki dolgozik, tanul, esetleg még gyereket is nevel, egyre nehezebb időpontot találni a közös sporttevékenységre.

Ezt ismerték fel a Coffe Ride alapítói, akik öt éve kitalálták, hogy szerdánként pontosan reggel hatkor nyeregbe pattannak és nekiindulnak előre egyeztetett útvonaluknak. Az egyik ilyen hajnalon velük tartottunk, hogy kiderítsük, mi motivál valakit a hajnali kelésre, akire bringázás után még vár egy munkanap. Nagy titkokra nem leltünk, de az kiderült, hogy közösen leküzdeni az emelkedőket és magunkat ad annyi pluszt, ami miatt megéri előbbre állítani az ébresztőórát.

Brand & Content Brand & Content
A cikket a Brand & Content készítette a Volvo megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.