Nándor
3 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Ön hol hűtené le magát? Mutatjuk a legjobb helyeket!

RS36160 ADZ 20170711 0020-150
Az cikket a CIB Bank támogatta.
2017.08.17. 07:59
Kánikula idején adódik a kérdés: hol és mennyiért csobbanhat Budapesten és környékén a felhevült magyar? Melyik környék milyen lehetőségeket kínál? A legkülönbözőbb tényezők között azt is vizsgáltuk, hogy elég-e egy kártyával nekiindulni a fürdőzésnek, vagy készpénzt is kell a strandtáskánkban rejtegetni. Képes beszámolónkkal és térképünkkel megkönnyítjük a választást!

Attól függően, hogy az árnyékban szeretnénk olvasgatni, tombolnánk a gumifánkban, a gyerekekkel fürdőznénk vagy nélkülük úszkálnánk nyugalomban, több lehetőség is akad a fővárosban. A végigturnézott strandok közül majdnem mindegyik megéri az árát, viszont az is kiderült, hogy a kutyásoknak nem Budapest lesz a víziparadicsom. Strandkörképünk alapján mindenki talál magának fürdőhelyet, ha pedig hiányol valamit térképünkről, jelölje be!

Digitális pénz a strandokon

Ma már a hazai háztartások 80 százalékában van legalább egy bankkártya, így a szolgáltatók számára is fontos szempont lett a kártyás fizetés lehetőségének biztosítása. Nincs ez másképp a strandokon sem, hiszen kinek lenne kedve az apróval bajlódni a lángososnál, ha egy érintéssel is megoldhatja a fizetést. Körképünkben a strandok általános tulajdonságain felül éppen ezért azt is vizsgáltuk, hogy hol van, illetve hol nincs lehetőség kártyás fizetésre. Térképünkön zöld szín jelöli azokat a helyeket, ahol elfogadnak bankkártyát, piros pedig azokat, ahol még nem.

     

Pénzgondok a medence partján

A biztonságos pénzhasználat mindig is gondot jelentett a strandolóknak. Bizonyítékként elég az évtizedekkel ezelőtt elterjedt nyakba akasztható, vízálló pénztárcákra gondolnunk. Ez a nem túl praktikus megoldás azóta kiment a divatból, ahogy a papír és fémpénz használata is kezd háttérbe szorulni. Nem csoda, a kártya nem csak kényelmesebb, de biztonságosabb is. A legtöbb helyen a különböző szolgáltatásokat nyújtó kereskedők is rájöttek erre, hiszen a pénztárosnak és a büfésnek is jobb, ha a vevőt nem korlátozza az épp nála lévő pénz mennyisége, nem ütközik visszaadási problémákba. A kártyaelfogadás egyre többek számára alapvető elvárás.

Érintőkártyák a CIB Banknál

  • A CIB Bank nyár elején kezdte meg az érintéssel történő fizetést lehetővé tévő bankkártyákra való átállást. A pénzintézet a forgalomban lévő betéti plasztikokat automatikusan érintéssel történő fizetésre alkalmas betéti bankkártyákra cseréli lakossági ügyfeleinél.
  • A 2018 augusztusáig lejáró betéti kártyákat a normál eljárási rend szerint cserélik érintőkártyákra, a 2018 szeptembere és 2020 júliusa között lejáróakat pedig a lejárati évtől függetlenül, a bankkártyán jelzett lejárati hónapban.
  • A CIB Bank arra számít, hogy az új kártyák bevezetése révén tovább növekszik a kártyás fizetések aránya, különösen a kisebb összegű, napi vásárlásoknál.

A fővárosi strandokról készített teljes galériánkat ide kattintva tekintheti meg.

Brand & Content Brand & Content
A cikket a Brand & Content készítette a CIB Bank megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.