Hétköznapi fitness – hogyan pisilünk?

canesten-bcs-pisilo-infografika.png
A cikket a Canesten támogatta
2017.12.05. 07:11
Melyik az a gyakorlat, amely után úgy érzi, biztosan izomláza lesz a lábában? Aminek befejezését követően az a benyomása, hogy szikla kemény lett a combizma? Amit azért végez, hogy milliónyi ellensége ne támadhassa meg?

Nem, nem a négyütemű fekvőtámasz. Hölgyeim, ez nem más, mint a nyilvános WC-n pisilés.
A nyilvános WC használata egy minden porcikánkat megmozgató gyakorlatsor. Vegyük sorra, milyen sportokat és elemeket tartalmaz a vécéfitness.

Táncos elemek

Szórakozóhely, éjféltájban. Néhány nagyfröccs után úgy érzi az ember lánya, most jött el a pillanat, hogy könnyítsen magán és hólyagját visszarendezze eredeti állapotába. Ámde a mellékhelyiség irányába tekintve azt látja, hatalmas sor kígyózik, köszönhetően azoknak, akik nem rendeltetésszerűen használják a WC-t.

Először is szögezzük le, a valóban sorban állók száma pont a fele annak, amit látunk. Mivel a lányok párosával járnak pisilni, feltételezhető, hogy minden második ember csak kísérő / társalkodónő szerepet tölt be. Toporogjon diszkréten 10 percig. Ha Ön 60 kiló, máris elégetett 30 kalóriát!

Küzdősport

Két lehetősége van: támad vagy védekezik. Támadás esetén oldalirányú csípőmozdulatokkal próbálja kicsit kimozdítani a sorban állókat, hátha eléjük kerülhet. Amennyiben a betolakodók ellen védekezik, javasoljuk a toppantást és kitöréseket, „Én voltam itt előbb” vezényszavakat használva.

Vízi sport

Az előtérbe kerülve ugráljon, hogy kikerülje a tócsákat. Mosakodjon be a művelethez!

Akrobatikus elemek

Adott egy jó esetben másfél négyzetméternyi, keskeny lyuk. Szakszóval vécéfülke. Óvatosan nyomja le könyökkel a kilincset, zárja be maga mögött az ajtót. Próbálja levenni kabátját, body-ját kikapcsolni, felakasztani a táskáját!

Az alábbiakkal szembesülhet:

  •  Nincs fogas » kabátját magán hagyva, táskáját keresztbe akasztva elérkezett a  hot jóga pillanata!
  •  Nincs zár az ajtón » fejlessze egyensúlyérzékét! Akassza be egyik lábát az ajtó alatti résbe és húzza maga felé az ajtót!

Izomfejlesztés

Most jön a lényeg! Fél lábbal az ajtót tartva, másik lábát berogyasztva óvatosan végezze dolgát úgy, hogy ne pisilje le bokáját! Javasolt lehetőleg fél kézzel tartani a hosszabb kardigánt a balesetek elkerülése érdekében.

Nagyon fontos, bármennyire is szeretne túl lenni az egészen, alkalmazza a helyes pisilés technikát, azaz ne nyomjon! Amennyiben az utolsó cseppeket is kinyomja, a húgyhólyagja tartószalagjai egy picit megnyúlnak, és 10-20 év múlva az ön sportja az akciós inkontinencia betétért rohangálás lesz!

Hajlékonyság fejlesztése

Amennyiben nem volt zár az ajtón, és ön azt a megoldást választotta, hogy fogja a kilincset és húzza maga felé, hajlékonyságát kihasználva törölje meg altáját! Ha lábával tartja az ajtót, nagyon fontos, hogy ennél a műveletnél ne veszítse el egyensúlyát!

De nincs WC papír!

Most jön a sakkozás: valahogy logisztikázza ki, fél lábon guggolva, hátradöntött csípővel a papírzsepit a táskájából.

Légzőtorna

Vegyen mély levegőt, túl van rajta!

Nyújtás

Mivel szeretné sminkjét és haját megigazítani, pipiskedve nyújtogassa nyakát, hogy lássa magát a tükörben!

Levezetés

Kézszárító és papírtörlő hiányában rázogassa frissen mosott kezét, amíg meg nem szárad. Lélegezzen egyenletesen a párás, büdös levegőben! Próbáljon megszabadulni a cipősarkára tapadt, szemre másfél kilométer hosszúnak tűnő WC papírtól!

Extrém sport

Menstruációkor egészítse ki ezt a gyakorlatsort tampon / betét cserével!

Csörgőlabda

Ugyanez fesztiválon, Toi Toi WC-ben, vaksötétben!

Na ugye, hogy nem kellett volna mindenféle okokra hivatkozva felmentést kérni tesiből a gimis évek alatt?

És hogy miért űzzük ezt a sportot? Azért, hogy elkerüljük a fertőzéseket!

Először is tisztázzuk, hogy a WC kiválasztásának a fertőzés megelőzése szempontjából nagyon fontos szerepe van. Válassza a sok rossz közül azt, amelyik a legtisztábbnak tűnik. Jobban jár, ha az első fülkék valamelyikére csap le, egy kísérlet szerint ezek a legtisztábbak.

Az ajtót lehetőség szerint gondolatátvitellel vagy gumikesztyűs kézzel nyissa ki. Ha ennek technikai akadályai vannak (ön nem Uri Geller és a táskája alapfelszereltségébe nem tartozik bele a gumikesztyű), akkor használja könyökét, vagy fogja meg zsepivel, vécépapírral a kilincset!

A célhoz érve csengjenek édesanyja szavai a fülében:

Lányom, a deszkára sose ülj rá!

Legyen felkészült, a megerősített combizmokra nagy szüksége lehet. A nagy dolgokhoz tartson táskájában eldobható vécé ülőkét és víz nélkül használható fertőtlenítőt. A vécépapírral megterítős módszer nem életbiztosítás.

Ez is egy megoldás - tulajdonképpen..
Ez is egy megoldás - tulajdonképpen..

Akik túlestek már lakásfelújításon, valószínűleg ismerik a két szakszót:

alsó kifolyású és mélyöblítésű vécékagyló.

Utóbbi veszélyesebb, mert a végtermék egyből a vízbe érkezik, a felcsapódó vízzel (nem, nem egy zuhany sugarának erősségére kell gondolni) mindenféle kórokozók landolhatnak alsó fertályunkon.

Tipp: dobáljon be vécépapírt, de csak annyit, hogy a fröccsenést megakadályozza, és ne okozzon dugulást!

Lehúzó zsinór és gomb: ezek használatakor is alkalmazza a telepatikus, gumikesztyűs, papírral megfogós módszert.

És hogy mi mindent szerezhetünk a WC-n a jó pletykákon kívül?

  1. A nagyon viccesen hangzó „Streptococcusok”-nak egyáltalán nem jó a humora: a torokfájástól a tüdőgyulladáson át a húgyúti fertőzésekért is felelősek!
  2.  Egy másik kókusz(coccus), a Micrococcus gennyes bőrfertőzést okoz.
  3. A Pseudomonas kellemetlen húgyúti fertőzések okozója.
  4. Herpesz nem csak a szánkon jelenhet meg: a genitális herpesz vírus okozója igazi túlélő, az ülőkére kent váladékban 4 órán át is fertőzhet a vírus!

Szóval, combizom erősítésre fel! Vagy esetleg szerezzen a netről egy pisitölcsért, amivel állva végezheti dolgát, mint a srácok.

Úgyis tudjuk, hogy

a.) oviban már kipróbálta tud-e állva pisilni;

b.) ha nem próbálta ki, már álmodozott róla, milyen jó is lenne!

Hogy pisil Ön?

Barátaival szórakozni megy. Hogyan pisil Ön?

Indul a fesztiválszezon! Ön melyik tábort erősíti?

Melyik szuperképességet választaná Ön?

Ha azt mondom, Kéktúra, Ön azt mondja:

Az alábbiak közül mi az, amitől Ön a legjobban fél egy nyilvános wc-ben?

Ha többségében „A” válasz

Ön biztonsági játékos. Esélyt sem ad a fertőzéseknek. Ne feledje, az otthoni vécét is hetente egyszer fertőtleníteni kell, különben a nyilvános illemhelyekhez hasonló veszélyforrás lehet. Néha kerekedjen felül félelmein, a vizelet tartogatása nem egészséges: a visszatartott vizelet idővel elgyengíti a hólyag tartóizmait és extrém esetben a hólyagja is felrobbanhat!

Többségében „B” válasz

A tudatos túlélő. Ön minden helyzetre felkészült és mindent megtesz, hogy elkerülje a fertőzéseket! Gratulálunk! Javasoljuk, hogy a WC-n sorban állva tartson felvilágosító perceket a hölgyeknek!

Többségében „C” válasz

A felelőtlen. Javasoljuk, a Google képkeresőjébe írja be az alábbi keresőszavakat: genitális herpesz, nemi betegség. Talán az jobb belátásra bírja!

Brand & Content Brand & Content
A cikket a Brand & Content készítette a Canesten megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.