Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hogyan vásárol egy séf?

shutterstock 487305937
A cikket a Ford támogatta
2018.06.13. 07:10
A séfek általában maguk szerzik be az alapanyagokat, hiszen ez garantálja, hogy mindig a számukra megfelelő minőség kerüljön a konyhára. Mára ez sokat veszített a romantikájából, a legtöbben nem személyesen, hanem online szerzik be azt, amire szükségük van, és nem a piacon indul hajnalban a napjuk. Vannak azért még olyanok, akiknek fontos, hogy közvetlenül az árusoktól vásároljanak. Ilyen Németh Ádám, a Konyhafőnök korábbi győztese, akit elkísértünk a Nagycsarnokba árubeszerzésre.

Németh Ádám szerint mindenkinek érdemes piacra járnia, ő a jó minőség, az ismerős árusok miatt és azért jár a Nagycsarnokba, mert itt mindent megkap. Elsősorban a magyar, szezonális termékeket keresi, köztük a különlegességeket, mert hisz abban, hogy ezekből készíthető a legfinomabb étel. Mindenkit arra biztat, hogy vásároljon hazai termelőtől friss árut.

A bevásárlás főszereplői:

  • Németh Ádám -  a Konyhafőnök 2016 győztese, akit egy bemutatófőzés alkalmából kísértünk el a piacra.
  • Ford Transit Custom – a több mint hat köbméteres raktér, vagy épp a praktikusan nyíló ajtó ideálissá teszik a pakoláshoz és rengeteg áru beszerzéséhez.

  

Németh Ádám receptje

Zsályás borjúszűz, kéksajtos fehérrépa püré, roppanós brokkoli

IMG 5869
  • A fehérrépát megtisztítjuk, felkockázzuk. Lábosba tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy éppen ellepje. Sózzuk és puhára főzzük
  • A brokkolit szeleteljük és lobogó vízben 1 percig blansírozzuk, majd jeges vízben lehűtjük
  • A borjú szüzet lehártyázzuk, formázzuk. Csepp olivaolajat locsolunk rá és sóval és frissen őrölt borssal körbemaszírozzuk
  • Fém nyelű, tapadásmentes serpenyőt forrósítunk, a borjúszüzet körbepirítjuk.
  • Ha körbepirult, 6-8 db zsályalevelet, és 2 db megroppantott fokhagymagerezdet dobunk mellé egy evőkanál vajjal együtt. Lehúzzuk a tűzről a megolvadt fűszeres vajjal meglocsoljuk a szüzet
  • 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A körbepirított szüzet a nyeles serpenyőben sütőbe helyezzük és kb. 8 perc alatt megsütjük. A borjúszüzet elég rózsaszínre sütni, vigyázzunk nehogy kiszárítsuk!
  • Amíg sül a borjú, elkészítjük a pürét. Ehhez a fehérrépát leszűrjük, kis tejszínt öntünk rá, dobunk bele egy kis kéksajtot és egy nagy darab hideg vajjal együtt, turmixgéppel pürésítjük. Sóval, őrölt borssal, egy t.k. dijoni mustárral és szerecsendióval ízesítjük.
  • Egy kis serpenyőben vajat olvasztunk, a habzó vajba dobjuk a leszűrt brokkoli szeleteket, egy csipet sót és lehúzzuk a tűzről
  • Az elkészült borjúszüzet kivesszük a sütőből. Tányéron pihentetjük. A serpenyőbe amiben sült löttyintünk egy fél deci fehérbort és egy spatulával a pörzsanyagokat fellazítjuk. 1 percig forraljuk, míg besűrűsüdik, egy t.k. vajat adunk hozzá. Félrehúzzuk a tűzről. Ez lesz a mártásunk
  • A fehérrépa pürét tányérra húzzuk, a felszelt borjú szüzet ráhelyezzük. A brokkoli szeleteket ráhelyezzük. A szűz melett sült fokhagymával, kéksajt darabokkal és céklalevéllel díszítjük
Brand & Content Brand & Content
A cikket a Brand & Content készítette a Ford megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.