Ön felveszi a telefont vezetés közben?

shutterstock 496149184
2019.05.06. 07:33

És akkor felvenné, ha tudná, hogy emiatt veszélybe kerül? Miközben nincsenek releváns statisztikák arról, hogy hány balesetet okoz a mobilhasználat, ismerjük jól az elrettentő példákat élőben közvetített ütközésektől utolsó, volán mögül küldött üzenetekig. Talán azt gondoljuk, hogy néha egy kis mobilnyomkodás belefér, de azt is érezzük, hogy a koncentrációnknak nem tesz jót, ha a vezetés közben másra is figyelünk. Az Aegon és a rendőrség új kampányához kapcsolódva kérdezzük olvasóinkat, hogy hogyan viszonyulnak a közlekedés közbeni mobilozáshoz, az eredményeket szakértővel értékeljük ki következő cikkünkben.

* Miközben rengeteget köszönhetünk az okostelefonnak – a bármilyen szituációban elkészíthető fényképektől a hatékony navigáláson át szeretteink elérhetőségéig – bajunk is van vele jócskán.
Rontja a szemünket és koncentrációnkat, függővé tesz és sok időt rabol az életünkből.
Miközben az szakmai vizsgálat tárgya, hogy például a multitasking hogyan hat ránk, azzal kapcsolatban nincs vita, hogy vannak élethelyzetek, amikor egyértelműen rossz hatása van, ha figyelni kell a telefonunkra.
Ilyen egy fontos üzleti megbeszélés, egy randi és egy mozizás. És ilyen a vezetés, amikor az előző esetekkel szemben a saját és mások testi épségét is veszélyeztetjük, ha a képernyőt bűvöljük. Mégis gyakran nyomkodjuk a telefont, mert azt érezzük, hogy a helyzet megengedi, vagy hogy fontos annyira az, amit a mobil nyújt, hogy érte nyúljunk.
De vajon tudjuk, hogy mit enged meg a szabályozás? És mi mit engedünk meg magunknak? Válaszoljon őszintén kérdéseinkre, hogy együtt képbe kerüljünk.
? Szokott ön telefont használni vezetés közben?
? Ön szerint, tízből hányan veszik kézbe a telefont a volán mögött?
? Amennyiben használja vezetés közben, mire? (többet is bejelölhet)
? Ha telefonál, hogyan?
? Ön szerint mit tilt a KRESZ vezetés közben? (többet is megjelölhet)
? Ön szerint elég szigorú a szabályozás?
? Volt már kellemetlen következménye annak, hogy mobilozott vezetés közben?
? Van olyan helyzet, amikor tuti nem veszi kézbe a mobilt?
? Mi az a helyzet, amikor az ön szubjektív véleménye szerint belefér egy kis mobilozás?
? Hogyan lehetne visszaszorítani a vezetve mobilozást?
? Az ön kora:
? Az ön neme:
? Az ön lakhelye:
* A cikket a Brand & Content készítette az Aegon Biztosító megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.