Mire jó a prosztata és mit csináljunk vele?

shutterstock 1216100206
2020.03.30. 23:42
Az átlagember annyit tud erről a titokzatos szervről, hogy a férfiaknak van és előbb-utóbb lehet vele baj. A tájékozottabbak talán arról is hallottak, hogy általában az okoz gondot, ha megnagyobbodik, és hogy van köze a szexhez is. Vajon ön mennyire van képben? Kvízünkkel felmérheti, ugyanakkor szélesítheti is ismereteit!

Kit érdekel egy szerv, ami csak más szervek tevékenységét segíti? Főleg, ha nem ad hírt a létezéséről? A prosztata pont ilyen: az iskolapad és ötvenéves korunk között kis szerencsével nem is hallunk róla, maximum a reklámokból értesülünk létezéséről. Ha minden rendben, akkor nem sok dolgunk van vele - ebben hasonlít például a vakbélre. Csakhogy az utóbbiról tudjuk, hogy ha begyullad, hatalmas fájdalmakat okozhat és akár az életünk is veszélybe kerülhet.

De mi történhet a prosztatával?

Jó esetben tudjuk, hogy ez a szerv is begyulladhat és talán fél füllel arról is hallottunk, hogy megnagyobbodhat. Vajon azt is tudjuk, hogy ennek mik a következményei és a tüneteit?

Riasztó ténynek tűnik, hogy a prosztata vizsgálata tapintással, a végbélnyíláson keresztül történik, ezért aztán sokan a szűrést és az ellenőrzést addig halogatják, amíg csak lehet. Pedig érdemes tisztában lennünk azzal, hogy a prosztata rengeteg férfinak tud problémát okozni és nem csak idős korban. A kezelés elodázása pedig újabb, akár súlyos problémák gyökere lehet.

Kvízünkkel felmérheti és mélyítheti is tudását!

Minden kérdés megválaszolására 90 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »
Advertisement

BRAND & CONTENT Brand & Content

A cikket a Brand & Content készítette a Prostamol forgalmazója, a Berlin-Chemie/A.Menarini Kft. megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.