Óceánokat és folyókat tett tönkre, most végre történik valami előrelépés

naja-bertolt-jensen-BJUoZu0mpt0-unsplash
A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, amely a Philip Morris Magyarország Kft. hozzájárulásával készült.
2021.07.14. 00:05
A nagyvárosi lét, sőt egyesek szerint a civilizációnk alapja az elviteles kávé, a műanyag dobozos ebéd vagy a szívószál. Az „egyszer használom és eldobom” kategóriába tartozó műanyag hatalmas szeméttömeget képezve vagy milliméteresnél is kisebb mikrorészecskére bomlott formájában komplett ökoszisztémákat képes romba dönteni. Nagyképes cikkünkben bemutatjuk a szemét katasztrofális hatását, és azokat a lehetőségeket is, melyek a Föld megtisztítását segíthetik elő annak apropóján, hogy júliustól egy európai uniós szabályozásnak köszönhetően itthon is betiltják az egyszer használatos műanyagokat és olyan intézkedések várhatóak, melyek az egyszer használatos műanyagtermékek használatának csökkentését célozzák.

Az idei nyár környezetvédelmi szempontból mindenképp különlegesnek számít, hiszen éppen idén júliusban – tehát néhány napja – szigorították Magyarországon az egyszer használatos műanyagok forgalmazását. Gyakorlati tapasztalataink így talán még nincsenek a zacskómentes életről, hacsak nem tartozunk azok közé, akik a tiltás előtt is úgy döntöttek, hogy mégsem annyira a civilizáció csúcsa a műanyag eszcájg.


(Borítókép: Naja Bertolt Jensen/Unsplash)

A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, amely a Philip Morris Magyarország Kft. hozzájárulásával készült.