Így fejlődtek az otthonaink az elmúlt 100 évben

fortepan 113524
A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft.
2021.12.03. 00:17 Módosítva: 2021.12.28. 13:14
Ahogy mondani szokás, semmi sem örök, csak a változás. A változás pedig jó, hiszen általában fejlődés kíséri. A lakásainkban található építészeti és technológiai megoldásokra és a korszellem változására – mely ma már életmódunk tudatosabb alakítására, a károsanyag-kibocsátás csökkentésére irányul - ez kétségtelenül igaz. Segítségül hívtuk a Fortepant, hogy felidézzük az utóbbi 100 év jellegzetességeit.

Hogyan változott a berendezés, a világítás vagy a fűtés az évtizedek során? Milyen szerep jutott a rádiónak és a TV-készüléknek, és milyen volt egy tipikus vasárnapi ebéd a 60-as években? Az elmúlt évtizedekben lezajlott jelentős mértékű modernizációnak és technológiai fejlődésnek köszönhetően sokat változott a hozzáállásunk bizonyos társadalmi jelenségekhez. Fordulópont következett be a nem csak a társas együttélésben vagy az időhöz való viszonyunkban, de napjainkban a környezettudatosság és az ártalomcsökkentés is egyre fontosabb szempont. Ehhez viszont hosszú utat kellett megtennünk.

(Borítókép: Fortepan / Bauer Sándor)

A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft.