Kisebb karácsonnyal készülünk, de a tavalyit azért túlszárnyalja

DSC 8572
A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft.
2021.12.23. 00:05
Az ünnep és az ünnepi hangulat is sokféle lehet – ki a szűk családjával, ki nagyobb körben tölti; vannak, akik már novemberben erre készülnek és vannak, akik 23-án vesznek meg mindent. Az ünnepre korán hangolódóknak kötelező a karácsonyi vásár vagy a fényvillamos, mások igyekeznek a közelébe sem menni semminek, ahonnan karácsonyi zene szól. Mivel a tavalyi évben elmaradtak a hagyományos vásárok, idén végre körbenéztünk, milyen a kínálat, változott-e valami az elmúlt évekhez képest. Miközben a rohanó világban egyre többen töltik meghitten, drága ajándékok és felhajtás nélkül az ünnepeket, észrevehetően megnőtt az igény a kézzel készített, fenntartható alternatívákra is, amikkel nem csak a saját életünket tehetjük könnyebbé, de a környezeti ártalmakat is csökkenthetjük.

Lényegesen kisebb vásárokkal találkozunk Budapesten mind a kínálat, mind pedig a méret tekintetében. Az előző évek gigantikus árusözönének nyoma sincs. A belváros nagy vásárainak területét körbekerítették, a beléptetőkapukon csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni. Talán éppen ez az oka annak is, hogy az ilyenkor megszokott nyüzsgést és tumultust egyáltalán nem tapasztalni.

A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft.