Tudta, hogy itthon már száz éve is faragtak tököt? – őszi gasztronómiai hagyományok a svédasztalon

hunguest almadi 0914 heima 009
2022.09.27. 00:05
Az ősz a pihenés, a befelé fordulás, a feltöltődés időszaka, ilyenkor jó elvonulni néhány napra, és élvezni a nyugalmat, a bőséges, ráérős reggeliket, a svédasztalos vacsorákat. Még teljesebb lesz az élmény, ha ezek az étkezések igazi kulináris élményt jelentenek, és az őszi gasztronómiai hagyományokra építkező, szezonális alapanyagokból, kreatívan elkészített fogásokat kóstolhatunk.

Egy őszi, többnapos kikapcsolódás a testnek és a léleknek is kényeztetés. Reggelente nem a telefon ébreszt, a napot kezdhetjük lustálkodással, vagy egy frissítő szaunával, végre van idő a nagy családi beszélgetésekre, az időt pedig szinte csak a kiadós reggeli és a vacsora időpontja miatt tartjuk számon. Ha fontos, hogy ezek az étkezések ne csak a kalória pótlásáról szóljanak, hanem igazi kulináris élményt jelentsenek, érdemes olyan szállodát választani, ahol változatos, az évszakokat és az ünnepeket követő fogásokkal várnak.

A Hunguest Hotels szállodáiban a hűvösebb napok beköszöntével még nagyobb hangsúlyt fektetnek a gasztronómiai élményekre, októbertől kezdődően tematikus kínálattal készülnek a hétvégékre a Hunguest Őszi Gasztrohetek eseménysorozat keretében. Az időzítés a lehető legjobb, hiszen ősz talán a leggazdagabb évszak, ha a különféle alapanyagokra – zöldségekre, húsokra – gondolunk. A hidegebb napokon még fontosabbá válnak a benti közösségi programok, a családdal, barátokkal elköltött étkezéseket pedig megfűszerezik a különleges fogások.

Az Őszi Gasztrohetek 2022. október 7. és december 4. között kerülnek megrendezésre a Hunguest Hotels szállodáiban.

A cikket a Brand & Content készítette a Hunguest Hotels megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.