Elég okos, hogy játsszon a tűzzel? Kvíz!

shutterstock 2021875553
A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft.
2023.03.24. 01:04
A lakástüzek továbbra is komoly veszélyt jelentenek, amelyet a tavalyi év statisztikái is alátámasztanak. A számokból az is kiderül, hogy a dohányzás és az elektromos eszközeinkben keletkező hiba még mindig dobogós helyen áll a lakástüzek kiváltó okai között. Pedig néhány egyszerű megoldással és kis odafigyeléssel mindez elkerülhető lenne. Töltse ki kvízünket és mérje fel tudását ebben az “égető” témában!

Ha a tűzre gondolunk, talán először a valódi, kályhában lobogó vörös lángnyelv jut az eszünkbe. Ezért azt is hihetjük, ha otthonunkban nincs ilyen berendezés, akkor védve vagyunk a lakástűztől. Azonban nem ez a helyzet. Tudta, hogy a statisztikák szerint az elektromos berendezések meghibásodása és a lakásban történő dohányzás tehető leginkább felelőssé a lakástüzek keletkezéséért? És azt, hogy mi kell az égéshez? Vagy hogy mivel védheti meg az otthonát?

A füsttel és égéssel járó tevékenységek fokozott veszélyt jelentenek: károsak az egészségre, valamint pillanatok alatt lángba boríthatják az otthonunkat.

Talán a tűzről és füstről elsőként nem a dohányzás jut az eszünkbe, de ha figyelembe vesszük, hogy hazánkban is körülbelül 2 millióan dohányoznak, akkor bizony ez a füstmennyiség már nagyon is jelentős. Ezért kiemelten fontos, hogy amennyiben dohányzunk, minél hamarabb hagyjunk fel vele. Ha pedig nem dohányzunk, akkor ne is kezdjük el! Ne feledjük: csak a nikotin- és dohánytartalmú termékek teljes és végleges elhagyásával szüntethetjük meg teljes mértékben a dohányzás káros hatásait.

A FÜSTMENTES OTTHONOKÉRT KAMPÁNY CÉLJA, HOGY FELHÍVJA A FIGYELMET, az égés és a füst problémájára, azok káros következményeire, miközben információkkal, érzékenyítéssel és technológiai eszközökkel segít a tűz- és baleset megelőzésben.

Tesztelje tudását ebben a témában!

Minden kérdés megválaszolására 90 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »

A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft.