2024. június 14. 21:00
Németország
Skócia

Kiemelkedő teljesítmények és rekordösszegű adomány az idei NN Ultrabalatonon

004
2024.05.17. 00:06 Módosítva: 2024.05.17. 17:09
Idén 18. alkalommal rendezték meg az NN Ultrabalaton futóversenyt, amelynek keretében május 2. és 5. között több, mint 25 ezren futottak kis vagy nagy csapatban, illetve egyénileg a Balaton körül. A futóknak ismét volt lehetőségük arra, hogy jótékony célokra fordítsák az időmérő chipjeik letéti díját. Stábunk kint volt a célba érés balatonfüredi helyszínén. Videó!

A futóversenyek az elmúlt években abszolút virágkorukat élik és töretlen népszerűségnek örvendenek. Az év egyik legjobban várt eseménye az NN Ultrabalaton, amely Közép-Európa leghosszabb futóversenye, hiszen a futóknak 211 kilométeres távot kell teljesíteniük a Balaton körül. Ezt megtehetik egyénileg vagy csapatban, futva és biciklivel is.

Idén egyéniben a férfiak között Erős Tibor volt a leggyorsabb, aki 17 óra 35 perc alatt teljesítette a távot, nőknél pedig Nagy Katalin, akinek 20 óra 20 perc alatt sikerült. A futók azonban nemcsak a sportteljesítmény kapcsán értek el igen szép eredményeket, hanem a jótékonyság területén is. Idén hatodik alkalommal volt lehetőségük a BioTechUSA és az NN Ultrabalaton közös jótékonysági kampánya keretében az időmérő chipjeik letéti díját karitatív célra felajánlani, amelyet a helyszínen egyedi shakerekkel jutalmaztak. Ezúttal is egészségügyi céloknak, intézményeknek, civil szervezeteknek és alapítványoknak gyűjtöttek. Az összeget a BioTechUSA a cégcsoport társadalmi felelősségvállalási programjának keretében 15 millió forinttal egészítette ki saját költségvetésből, valamint lehetőséget biztosított arra, hogy vásárlói a webshopon keresztül is támogassák a kezdeményezést, amellyel összesen 22 994 180 forint gyűlt össze. Idén a Konduktív Óvodáért Alapítvány, az Őrzők Alapítvány, és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet kapja a rekordösszegű támogatást. Az intézmények a támogatást kulcsfontosságú rehabilitációs és diagnosztikai eszközök beszerzésére, valamint kórházi épületek modernizálására fordítják.

Stábunk ott volt a célba érés helyszínén Balatonfüreden, megörökítve annak örömteljes pillanatait, továbbá megkérdeztük Erős Tibort, a kezdeményezés egyik nagykövetét, a szervezőket és azokat a futókat, akik jótékony felajánlást tettek, hogy miért volt ez fontos számukra. Mutatjuk a legjobb pillanatokat videón!

BRAND & CONTENT Brand & Content

A cikket a Dialogue Creatives készítette, a BioTechUSA megbízásából, nem az Index szerkesztősége. 
Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben, ha üzenne nekünk, ezen a címen elér minket.