Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Szabályos a MeH közbeszerzése

2003.01.15. 12:23
Megszüntette az eljárást a közbeszerzési döntőbizottság a Miniszterelnöki Hivatal egyik pályázati kiírásával kapcsolatban. Az RTL Klub Híradója szerint a bizottság indokoltnak tartotta, hogy a hivatal sürgős, hirdetmény nélküli tárgyalásos pályázatot írt ki a kormány egyes kiemelt rendezvényeinek tervezésére, tartalmi kidolgozására és kommunikálására.
Mint arról korábban az Index is hírt adott, a másfél évre szóló, bruttó 33 millió forint értékű pályázatot az SZDSZ volt kabinetfőnöke, az Index korábbi igazgatója, Braun Róbert cége nyerte meg. A tenderre három céget hívtak meg, a többi közt a Braun Róbert által tulajdonolt Gaming Communications Kft-t.

A két másik cég végül nem adott be ajánlatot, így a Braun Róbert vezette vállalkozás jutott a másfél éves, bruttó 33 millió forintos díjazású megbízáshoz. A Gaming kutatási, elemzési, strartégiai tervezési, tanácsadói feladatokat lát el a hivatal mellett.

A Közbeszerzési értesítőben közzétett hirdetményben azzal indokolták a nyilvános pályáztatás mellőzését, illetve a gyorsított tárgyalásos eljárás szükségességét, hogy "a 2002. május végén történt kormányváltás következtében az ajánlatkérő által előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősség miatt a Kbt.-ben előírt határidők nem lettek volna betarthatók".

A döntőbizottság a pályázat kiírását hivatalból vizsgálta és mint azt szerdán bejelentették: rendben találta.