Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Négy területen erősítene a kormány

2003.01.15. 16:07
Minden szempontból sikeresnek értékelte a kormány eddigi munkáját a kabinet informális ülésén a miniszterelnök. A Lovasberényben tartott találkozón a kormány miniszterein kívül részt vett az Országgyűlés két koalíciós frakciójának vezetője is.
Az idei első kormányülést követő szerdai informális találkozó után Gál J. Zoltán kormányszóvivó az Index-nek nyilatkozva utalt arra, hogy tavaly már voltak olyan ülések, amelyeken a miniszterek a szokásos napirendbe nem illeszthető témákról fejtették ki véleményüket. Mint mondta: a mostani esemény egyik célja az volt, hogy ezt a megkezdett hagyományt folytassák.

Tájékoztatása szerint a kormány minden szempontból sikeresnek értékelte munkáját. A beszámolók alapján "gazdasági téren sikerült a versenyképességet javítani, társadalompolitikailag az esélyteremtést növelni, külpolitikailag pedig Magyarország nemzetközi presztízsét erősíteni. Gál J. Zoltán hozzátette: a kormány úgy látja, hogy a párbeszéden alapuló, konszenzust teremtő politizálást az emberek többsége jól fogadta.

A kormányszóvivő elmondta: a kabinet a következő időszakban négy területet kiemelten kíván kezelni. Az egészségügy, a közoktatás, illetve a gyermektámogatási rendszer mellett a magyar kultúra ügye szerepel a prioritások között. Ezekről egyébként várhatóan Medgyessy Péter miniszterelnök külön is beszél majd február 11-i, parlamenti beszédében.

Az Index-nek arra a kérdésére, hogy volt-e szó az informális kormányülésen egy esetleges előrehozott választásról, Gál J. Zoltán közölte: ezzel a témával nem foglalkozott a kabinet.