Géza
6 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

A Hit Gyülekezet vezetője kiprédikálta az SZDSZ énországát

Blaszfémiának nevezte Németh Sándor, a Hit Gyülekezetének vezetője az SZDSZ Miatyánkból kölcsönzött kampányszlogenjét, a "Jöjjön el az én országom!"-at. A vezetőlelkész szerint hatezer éve nyögjük már a bűnös emberek énországát, és éppen ezért kell Isten országának eljövetelére várni.

Prédikációjában tiltakozott Németh Sándor, a Hit Gyülekezétenek vezető pásztora az SZDSZ kampányszlogenje, a "Jöjjön el az én országom!" ellen, mert az első számú keresztény imából vett parafrázis a pünkösdista egyház vezetője szerint sérti a zsidó-keresztény vallású embereket.

"Ha eljön Istennek az országa, akkor új világkorszak is eljön. Természetesen, amikor új Isten országáról beszélünk, nem az én országomról beszélünk, mint ahogy egy plakáton látni a városban" - fogalmazott Németh Sándor a Hit Gyülekezetének rendezvényén, a január 8-i Vidám Vasárnapon.

A prédikátor az SZDSZ nevének említése nélkül utalt egy mostanában látható plakátra, és azt taglalta, hogy az én-t nem szabad összekeverni a te-vel, ugyanis utóbbi az Istenre utal. Németh szerint az emberiség 6000 éve ki van téve az emberek "énországának", ezért alakultak ki önző, diktatórikus világkorszakok, háborúk és népirtások.

"De továbbra is azt mondjuk, jöjjön el a te országod, mert a bűnös emberek országából, diktatúrákból, perverz embereknek az országából bőségesen volt részünk. Ezért kell imádkozunk továbbra is, és ez az aktuális ima, hogy a te országod jöjjön el!" - mondta Németh, szavait taps kísérte az egyház budapesti csarnokában ülő hívek részéről.

A KDNP és a Jobbik tiltakozott

Az SZDSZ-kampány fő szlogenjévé tett, a liberálisok individuumpártiságát kihangsúlyozó Miatyánk-parafrázis ellen nyilvánosan csak a legkonzervatívabb keresztény pártok szólaltak fel.

A Fidesszel szövetséget kötő kereszténydemokrata Semjén Zsolt pártelnök legutóbb a Fidesz évindító rendezvényen - közvetlenül azután, hogy elítélte a melegházasságot - nevezte istenkáromlásnak az SZDSZ szlogenjét. Az ultraradikális, a választásokon a MIÉP-pel együttműködő Jobbik tiltakozó akciót szervezett, az SZDSZ Moszkva téri plakátjára Krisztus arcképét ragasztották tiltakozásul.

A kritikák ellenére az SZDSZ nem hagyott fel a kampánnyal. Az Index információi szerint a liberális párt újabb szokatlan kampányklippel áll elő, amiben Kuncze Gábor pártelnök kérdésekre válaszol, de a képen csak egy hazugságvizsgáló műszer kijelzőjét lehet majd látni.