Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Március 15-i ünnepségek: tizenhét cég pályázhat

2003.01.20. 19:15
Tizenhét cég adhatja be pályázatát a március 15-ei programok megszervezésére. A Miniszterelnöki Hivatal közleménye szerint a győztest egy különálló, közzététel nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárás után választják ki.
Közbeszerzési eljárással választja ki a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) a március 15-ei állami ünnepi rendezvényeket megszervező vállalkozást.

Tárgyalásos

A MeH sajtóirodája hétfőn kiadott közleménye szerint a Miniszterelnöki Hivatal a március 15-ei programok megszervezésére egy különálló, közzététel nélküli tárgyalásos közbeszerzési eljárást folytat le. A sajtóiroda emlékeztet arra, hogy a jelenleg folyamatban lévő eljárás módját a közbeszerzési törvény 32. paragrafusa, valamint az indokolja, hogy a nyílt eljárás legkevesebb 75 napot vesz igénybe, a március 15-ei rendezvény költségvetése pedig csak tavaly december 28-án, a költségvetési törvény ellenjegyzésekor vált hatályossá.

Tizenhét meghívott

Kitér arra is, hogy a pályázatra összesen tizenhét vállalkozás adhatja be ajánlatát, közülük választja ki a bíráló bizottság a győztes ajánlattevőt. A pályázatra az árbevételük alapján legjelentősebb magyarországi reklámügynökségek és rendezvényszervező cégek kaptak meghívást - jegyzi meg a sajtóiroda. A pályázatok elbírálására a Miniszterelnöki Hivatal szakértői bizottságot kért fel, amelynek elnöke Katona Tamás történész. Tagja - mások mellett - Ihrig Péter, a Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetségének alelnöke, Körmöczi Katalin, a Nemzeti Múzeum újkori osztályának főosztályvezetője és Pajkossy Gábor, az ELTE új és legújabbkori magyar történeti tanszékének tanszékvezetője.

A közlemény szerint a Miniszterelnöki Hivatal várhatóan februárban nyílt közbeszerzési eljárást hirdet a 2003-ban szervezendő valamennyi állami ünnepi rendezvény lebonyolítására.