Jolán
2 °C
4 °C

Elege lett a jegyzőből a békéscsabai polgármesternek

2007.02.01. 19:35
Békéscsaba polgármestere felmentette a város tavaly áprilisban kiválasztott jegyzőjét, mert szerinte alkalmatlan. A jegyző csak a sajtótól értesül a hírről, a vádakat kikéri magának, szerinte ő csak a törvények megtartására összpontosított.

Békéscsaba város polgármestere alkalmatlanság címén kezdeményezte csütörtökön a jegyző közszolgálati jogviszonyának a megszüntetését; a jegyző nem ért egyet a polgármesterrel.

A város vezetése azért kényszerült erre a fájdalmas döntésre, mert a polgármesteri hivatal, illetve a képviselő-testület működését zavarok, hibák, valamint a dolgozókkal szemben tanúsított köztisztviselőhöz méltatlan hangnem jellemezte, írta az MTI-hez eljutatott közleményében Botyánszky Mária, az önkormányzat sajtóreferense.

Vantara Gyula polgármester korábban javasolta Nagy Mátyás jegyző közszolgálati jogviszonynak közös megegyezéssel történő megszüntetését, amit a jegyző elutasított.

A hivatal vezetőjének felmentéséről rendkívüli testületi ülésen dönt a képviselő-testület, amelynek összehívását a polgármester indítványozta.

Nem hallott róla

Nagy Mátyás az MTI érdeklődésére elmondta, hogy bár tárgyalt a polgármesterrel, a köztisztviselői jogviszonyának alkalmatlanság miatti megszüntetéséről szóló döntést nem közölték vele, s erről csak a sajtó munkatársaitól értesült.

Mint mondta, soha nem emelte fel a hangját a hivatal dolgozóival szemben, így nem érti, miért éri a méltatlan hangnemről szóló vád.

"Tavaly áprilisban, pályázat útján nyertem el a jegyzői állást, és törekvésem mindig is arról szólt, hogy a törvények megtartása mellett a város javát szolgáljam" - mondta.

Az MTI kérdésére kijelentette, hogy azt kéri, nyilvános testületi ülés döntsön a sorsáról, s ha ezt követően negatív döntés születik, akkor jogi úton fogja az igazát keresni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?