Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Elege lett a jegyzőből a békéscsabai polgármesternek

2007.02.01. 19:35
Békéscsaba polgármestere felmentette a város tavaly áprilisban kiválasztott jegyzőjét, mert szerinte alkalmatlan. A jegyző csak a sajtótól értesül a hírről, a vádakat kikéri magának, szerinte ő csak a törvények megtartására összpontosított.

Békéscsaba város polgármestere alkalmatlanság címén kezdeményezte csütörtökön a jegyző közszolgálati jogviszonyának a megszüntetését; a jegyző nem ért egyet a polgármesterrel.

A város vezetése azért kényszerült erre a fájdalmas döntésre, mert a polgármesteri hivatal, illetve a képviselő-testület működését zavarok, hibák, valamint a dolgozókkal szemben tanúsított köztisztviselőhöz méltatlan hangnem jellemezte, írta az MTI-hez eljutatott közleményében Botyánszky Mária, az önkormányzat sajtóreferense.

Vantara Gyula polgármester korábban javasolta Nagy Mátyás jegyző közszolgálati jogviszonynak közös megegyezéssel történő megszüntetését, amit a jegyző elutasított.

A hivatal vezetőjének felmentéséről rendkívüli testületi ülésen dönt a képviselő-testület, amelynek összehívását a polgármester indítványozta.

Nem hallott róla

Nagy Mátyás az MTI érdeklődésére elmondta, hogy bár tárgyalt a polgármesterrel, a köztisztviselői jogviszonyának alkalmatlanság miatti megszüntetéséről szóló döntést nem közölték vele, s erről csak a sajtó munkatársaitól értesült.

Mint mondta, soha nem emelte fel a hangját a hivatal dolgozóival szemben, így nem érti, miért éri a méltatlan hangnemről szóló vád.

"Tavaly áprilisban, pályázat útján nyertem el a jegyzői állást, és törekvésem mindig is arról szólt, hogy a törvények megtartása mellett a város javát szolgáljam" - mondta.

Az MTI kérdésére kijelentette, hogy azt kéri, nyilvános testületi ülés döntsön a sorsáról, s ha ezt követően negatív döntés születik, akkor jogi úton fogja az igazát keresni.