Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Minisztereket hallgatnak meg a brókerügyben

2007.02.15. 18:41
Volt minisztereket, köztük Csillag István volt gazdasági minisztert és Kónya Imre egykori belügyminisztert is tanúként hallgatja meg a Fővárosi Bíróság a brókerbotrány büntetőperében, erősítette meg csütörtökön az MTI információját a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága.

A távirati iroda értesülése szerint a bíróság ma ismertette a felekkel a per tervezett tavaszi menetét, e szerint március 28-ig körülbelül ötven tanút hallgat meg a bíróság.

A tanúmeghallgatásokat követően rövid szünet következne a tárgyalássorozatban, majd a szakértői meghallgatásokkal folytatódna a per.

Az MTI úgy tudja, ha az ismertetett menetrendet a bíróság tartani tudja, a perben még a nyári ítélkezési szünet előtt megszülethet az elsőfokú ítélet.

A tervek szerint pénteken Endrényi Évát, hétfőn Kónya Imrét, kedden Mudura Sándort, jövő pénteken pedig Csillag Istvánt hallgatja meg a bíróság.

Az MTI ügyészségi forrásból úgy tudja, a tanúk meghallgatását azért indítványozta az ügyészség, mert ők zömében ügyfelek voltak. Csillag István volt gazdasági miniszter tanúkénti meghallgatását egy utóbb a vádirathoz kapcsolódó részcselekmény miatt indítványozta a vádhatóság.

Borbély Zoltán ügyészségi szóvivő az MTI megkeresésére nem kívánta kommentálni az ügy részleteit, ám annyit közölt, hogy a távirati iroda által felsorolt tanúk meghallgatását valóban az ügyészség indítványozta még a vádirat benyújtásakor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?