Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Minisztereket hallgatnak meg a brókerügyben

2007.02.15. 18:41
Volt minisztereket, köztük Csillag István volt gazdasági minisztert és Kónya Imre egykori belügyminisztert is tanúként hallgatja meg a Fővárosi Bíróság a brókerbotrány büntetőperében, erősítette meg csütörtökön az MTI információját a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága.

A távirati iroda értesülése szerint a bíróság ma ismertette a felekkel a per tervezett tavaszi menetét, e szerint március 28-ig körülbelül ötven tanút hallgat meg a bíróság.

A tanúmeghallgatásokat követően rövid szünet következne a tárgyalássorozatban, majd a szakértői meghallgatásokkal folytatódna a per.

Az MTI úgy tudja, ha az ismertetett menetrendet a bíróság tartani tudja, a perben még a nyári ítélkezési szünet előtt megszülethet az elsőfokú ítélet.

A tervek szerint pénteken Endrényi Évát, hétfőn Kónya Imrét, kedden Mudura Sándort, jövő pénteken pedig Csillag Istvánt hallgatja meg a bíróság.

Az MTI ügyészségi forrásból úgy tudja, a tanúk meghallgatását azért indítványozta az ügyészség, mert ők zömében ügyfelek voltak. Csillag István volt gazdasági miniszter tanúkénti meghallgatását egy utóbb a vádirathoz kapcsolódó részcselekmény miatt indítványozta a vádhatóság.

Borbély Zoltán ügyészségi szóvivő az MTI megkeresésére nem kívánta kommentálni az ügy részleteit, ám annyit közölt, hogy a távirati iroda által felsorolt tanúk meghallgatását valóban az ügyészség indítványozta még a vádirat benyújtásakor.