Már nem keresi a rendőrség a Demokrácia Harcosait

2007.02.15. 19:23
Az őszödi beszéd kiszivárgása és a tévéostrom előtt néhány nappal a Demokrácia Harcosainak nevű szervezet nevében egy ismeretlen Budapest lángba borításával fenyegette meg a kormányt. A hangfelvételt egy kereskedelmi rádió kapta meg, a rendőrség terrorfenyegetés miatt indított eljárást.

Már nem nyomoznak az ismeretlen fenyegető után, aki szeptemberben a Demokrácia Harcosai nevében erőszakos cselekményekkel és Budapest lángba borításával fenyegette meg a kormányt, ha nem mond le, írja a hvg.hu.

A felvételt még szeptember 14-én, nem sokkal Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárogtatása előtt küldték el a Budapest Rádióhoz egy cédén.

A felvételen beszélő férfi - aki a "Demokrácia Harcosai" nevű, általa országosnak minősített szervezet tagjának nevezte magát - elváltoztatott hangon azt mondta, ha a kormány 2006. szeptember 20-ig nem mond le, "szembe kell néznie a nép haragjával, ezzel olyan láncreakciót indít el, amely felett már nem gyakorolhat hatalmat."

A nyomozást január 10-én szűntették meg, a tettest nem találták meg. Az eljárás azért indult, mert a felvétel megvalósítja a terrorfenyegetés bűntettét, mondta a hvg.hu-nak Horváczy Emese a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) szóvivője.

Fenyegetés fenyegetés hátán

A rendőrség még mindig keresi az Index Kossuth tér közelében egy kocsmában készült videófelvételén szereplő két férfi egyikét. Őket fegyverrel való visszaélés gyanúja miatt köröznek.

A már elfogott, a felvétel szerint számszeríjjal rendelkező férfi a rendőrségnek azt vallotta, részeg volt, amikor a felvétel készült, ezért nem emlékszik. A férfi azt állította, a felvételért fizetett neki az Index videostábja, amit a stáb cáfol.

Az elmúlt két napban komolytalanabbnál komolytalanabb fenyegető videók kerültek ki a Youtube videmegosztó szájtra, ezek ügyében még nem indult eljárás, de a Nemzeti Nyomozóiroda figyelmét ezek sem kerülik el, mondta az NNI szóvivője az m1 Híradójában.  • Tippek
  • Hitelkártya