Aliz
6 °C
14 °C

Már nem keresi a rendőrség a Demokrácia Harcosait

2007.02.15. 19:23
Az őszödi beszéd kiszivárgása és a tévéostrom előtt néhány nappal a Demokrácia Harcosainak nevű szervezet nevében egy ismeretlen Budapest lángba borításával fenyegette meg a kormányt. A hangfelvételt egy kereskedelmi rádió kapta meg, a rendőrség terrorfenyegetés miatt indított eljárást.

Már nem nyomoznak az ismeretlen fenyegető után, aki szeptemberben a Demokrácia Harcosai nevében erőszakos cselekményekkel és Budapest lángba borításával fenyegette meg a kormányt, ha nem mond le, írja a hvg.hu.

A felvételt még szeptember 14-én, nem sokkal Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárogtatása előtt küldték el a Budapest Rádióhoz egy cédén.

A felvételen beszélő férfi - aki a "Demokrácia Harcosai" nevű, általa országosnak minősített szervezet tagjának nevezte magát - elváltoztatott hangon azt mondta, ha a kormány 2006. szeptember 20-ig nem mond le, "szembe kell néznie a nép haragjával, ezzel olyan láncreakciót indít el, amely felett már nem gyakorolhat hatalmat."

A nyomozást január 10-én szűntették meg, a tettest nem találták meg. Az eljárás azért indult, mert a felvétel megvalósítja a terrorfenyegetés bűntettét, mondta a hvg.hu-nak Horváczy Emese a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) szóvivője.

Fenyegetés fenyegetés hátán

A rendőrség még mindig keresi az Index Kossuth tér közelében egy kocsmában készült videófelvételén szereplő két férfi egyikét. Őket fegyverrel való visszaélés gyanúja miatt köröznek.

A már elfogott, a felvétel szerint számszeríjjal rendelkező férfi a rendőrségnek azt vallotta, részeg volt, amikor a felvétel készült, ezért nem emlékszik. A férfi azt állította, a felvételért fizetett neki az Index videostábja, amit a stáb cáfol.

Az elmúlt két napban komolytalanabbnál komolytalanabb fenyegető videók kerültek ki a Youtube videmegosztó szájtra, ezek ügyében még nem indult eljárás, de a Nemzeti Nyomozóiroda figyelmét ezek sem kerülik el, mondta az NNI szóvivője az m1 Híradójában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?