Sára, Márió
2 °C
6 °C

Látott már dögös magyar politikust?

Gondolták volna, hogy Molnár Gyula szocialista polgármester fejét a választások előtt néhány héttel elfordítja az MDF? A politikusok divatbemutatóján a konzervatívok vonultatták fel a legdögösebb jelölteket, Vadai Ágnes a domina, Mesterházy Attila a macsó szerepében trappolt a kifutón, a Bill Clinton-díjat Herényi Károly söpörte be. Rendhagyó élő közvetítés a Szépművészeti Múzeumból.

Lakat B. Károly: Jó estét kívánunk kívánunk kedves nézőinknek innen a Szépművészeti Múzeumból, ahol...
Álbert Gyöngyi: ...jótékony célú divatbemutató veszi kezdetét. A kifutón politikusok és rokonaik mutatják meg, hogy a "stílus maga az ember".
LBK: A mikrofonnál Álbert Gyöngyi és....
ÁGY: ...Lakat B. Károly.


Tekintse meg az összes képet - klikk! (Fotó: Huszti István)

LBK: A reflektorok fényében Tornóczky Anitát, Medgyessy Péter egykori kormányfő nevelt lányát láthatják. Anita szépen kidomborította melleit a mai estére, a dombok közé egy fityegő is szorult, de ki az a jóvágású srác Anita mellett, Gyöngyi?
ÁGY: Kérlek szépen, "Szerencskerék" Viktor a másik műsorvezető, de az is lehet, hogy "Szerencskerék" Tamáshoz van "szerencsénk", hahaha....
LBK: Hahaha, ez jó volt!
ÁGY: De tulajdonképpen mindegy, kit látunk, olyan rossz a hangosítás, hogy egy mukkot sem értek belőle.

ÁGY: Az estet a Vizin Communications szervezte. A cég a 6000 forintos belépőkből befolyt összeget a Cseppkő Alapítványnak adományozza. Szerinted hányan vettek jegyet?
LBK: Nem tudom, talán kétszáz vendég lehet, de én úgy hallottam, a legtöbben ingyen, vendéglistán jutottak be.
ÁGY: Én láttam két idősebb hölgyet, akik biztosan megvették a jegyet. De úgy látom feltűntek a kifutón az első politikusok, a meghívó ismert arcokat ígért, lássuk!

LBK: Úgy látom, Almássy Kornél, az MDF fiatal alelnöke közelít furcsa vicsorral az arcán a közönség felé. Maradjunk annyiban, hogy ő biztos ismert politikus lesz, ha az MDF túléli a választásokat...
ÁGY: Jaj, ne légy ilyen pesszimista! Ha pedig ismert politikusra vágynak, Pelczné Gál Ildikó lesz az egyik nagyágyú...
LBK: Ajjaj! Most kaptuk a hírt, hogy a fideszes politikus mégsem tudott eljönni, mivel Miskolcon óriási lakossági fórumon vesz részt. Kár.

ÁGY: A kifutón egy igazi profi, Schmitt Pál felesége, Makray Katalin.
LBK: Micsoda polgári visszafogottság! A boldog 30-as éveket idézi ez a kalap.
ÁGY: Itt, a közvetítő állásban ül mellettünk Endrényi Éva, Kovács László EU-biztos egykori szeretője, akivel a közlemúltban viharos körülmények között szakítottak. Tőle tudjuk, hogy Schmittné nagy tapasztalatot szerzett Hampel Katalin divattervező középkorú hölgyeknek készített ruhái bemutatásában.

LBK: Atyaég, Tüttő Katalin micsoda formában van!
ÁGY: Biztosan kapós a Fővárosi Közgyűlésben ülő férfiak körében. Ilyen sálat Hillary Clinton hordott utoljára, az ambíció biztos jele.
LBK: Járja egy mondás a szocialista frakcióban: mindent a szemnek, semmit a kéznek! Tüttő Kati Leisztinger Tamás milliárdos vállalkozó és hobbipolitikus barátnője, bár Endrényi Éva most mondja, hogy a házasság még odébb van.

ÁGY: Patkó Edina, a Fidesz nőtagozatának alelnöke talán most megmutatja, hogy az ellenzékben is vannak bombázók...
LBK: És Schmittnéhez hasonlóan, ő is a visszafogott polgári színeket választotta.

ÁGY: Káprázik a szemem, vagy tényleg Kósa Viktóriát látom Karib-szigeteki hernyónak öltözve?
LBK: Ha ilyen a hernyó, milyen a lepke? Komolyra fordítva a szót: Kósa Viktória az MSZP Újpest-Káposztásmegyeri Szervezetének alelnöke és az MSZOSZ Területi Alapszervezetének tagja.

ÁGY: Ha lenne rajtam bugyi, most biztosan benedvesedve. Ki ez a megnyerő macsó?
LBK: Mesterházy Attila, a családügyi minisztérium államtitkára.
ÁGY: De miért mozog úgy, mint egy mackó a málnásban?
LBK: Nekem elárulta, hogy nagyon izgul. Viszont nem most kezdte a modellkedést, hatévesen már Trapper farmereket mutatott be az iskolában, a nadrágvállalat szervezésében.

LBK: Nahát, kié ez a szemérmes mosoly?
ÁGY: Dávid Ibolya társalkodónőjére tippelek, hiszen Komáromi Lilla nemcsak csinos, mint az MDF elnöke, hanem Pakson a párt képviselőjelöltje is.

ÁGY: Nagy Gábor Tamásnak nem szóltak, hogy tavaly nyár óta férfiaknak tilos rózsaszínű nyakkendőt hordani. Utoljára akkor ment ki a divatból.
LBK: Ne gonoszkodjunk. Az I. kerületi polgármester védelmében megjegyzem, a politikusnak éppen szorít a cipője.

ÁGY: Óriási ováció fogadja Pettkó Andrást, akit az Óriás Shop divattervezője, a képviselő jó ismerőse öltöztetett fel. Hajrá András, hajrá sárga!
LBK: Nem tudom eldönteni, hogy az MDF-es honatya egy homokozóban eltévedt kisfiúra hasonlít vagy a texasi láncfűrészes gyilkosra egy nyugodt pillanatában.

LBK: Azt hiszem, ők nem mennének át egy Mitnyan-vizsgán. Észrevetted, hogy a politikusok inkább lefelé vastagodnak?
ÁGY: Ez az ülő munka átka, de Vígh Ilona a Fidesz-frakcióban is hordhatna pöttyös sálat szoknyával, jól áll neki.

ÁGY: Erről a kék nyakkendőről Horváth Csaba jut eszembe, pedig ő Szitka Péter MSZP-s képviselő.
LBK: De nem sokáig, hiszen a párt országos listájának az alján szerepel, egyéniben meg nem indul.

LBK: Oh, mintha egy Playmate versenyen járnánk, pedig csak a második fiatal MDF-es bombázóval kerültünk szembe.
ÁGY: Valóban szokatlan, hogy a politológia tudománya és a szépség egy testben találkoznak, de Veres Edit esetében nagyjából ez történt.
LBK: Mindez egyébként Pettkó András műve, aki rávette az MDF-t, hogy vegyen részt a divatbemutatón, és leszervezte a nyolc modellt. Az egész országból válogattak.

LBK: ...
ÁGY: Mi történt, hova tűntél?
LBK: Leestem a székről Vadai Ágnes átható pillantásától. Csak tudnám, miért felejtette otthon a korbácsot?
ÁGY: Holott a fiatal szocialista nem lépett ki saját árnyékából, a parlamentben is mindig nadrágkosztümben jár.

LBK: Már-már nyomasztónak tűnt az MDF fölénye, de Szabó Krisztina megmenti az MSZP becsületét. Kriszta a Pest Megyei közgyűlés elnökének, Szabó Imrének kampányfőnökéből lett a politikus felesége.
ÁGY: Minden politikus eszköztárában kell lennie egy ilyen nőnek, aki, ha kell, a kifutón is megállja a helyét.

LBK: Bill Clintont felismerem, de ki jön a jobbján?
ÁGY: Herényi Károly felesége, aki teljesen passzol férjéhez. Egy fogkrémreklám is megirigyelné a páros szőkeségét és fogainak makulátlan fehérségét.
LBK: Csodálom, hogy nem együtt kampányolnak.

ÁGY: Nézd, még egy álompár: Tüttő Kata estélyiben, Horváth Csaba II. kerületi polgármester frakkban. Micsoda címlapsztori lenne ebből a Magyar Vizslában!
LBK: Remélem, odáig azért nem fajulnak a dolgok.

LBK: Dávid Ibolya viszont miért a nézők között foglal helyet?
ÁGY: Ő inkább 50 ezer forinttal támogatta a rendezvényt, pedig őt is felkérték a szereplésre, de azt mondta, hogy "kifutót nem vállal".

LBK: Úgy tűnik, a fináléhoz érkeztünk, de ne menjenek még el!
ÁGY: Elvegyülünk az állófogadáson, úgy látom, mindenki rávetette magát a gusztusos falatkákra.
LBK: Gusztosról jut eszembe, az SZDSZ volt az egyetlen parlamenti párt, amelyik távol maradt.

LBK: A tombolára senki nem figyel, pedig úgy hallottam, egy Gyurcsány vezetéknevű is a szerencsések között van. A kormányfővel nem találkoztam, de az imént futottam össze Tornóczky Anitával és Molnár Gyula szocialista polgármesterrel.
ÁGY: Akartam is kérdezni, miért nem modellkedett Molnár Gyula? Ő egy igazi szívtipró.
LBK: Nem fért bele az idejébe. Nekem viszont azt is elárulta, az MDF fiatal és szép jelöltjei láttán teljesen elbizonytalanodott. "Nálam az MDF most nagyon elől van" - mondta.

ÁGY: Azt hiszem a leggyönyörűbb pillanatot kaptuk el Herényi Károly és Vadai Ágnes csókjában. A politikusok bebizonyították, hogy képesek egymás felé szeretettel fordulni, és a jóért együtt tenni. Mi más, mint ez volt ennek a grandiózus estnek a célja.
LBK: A meghatottságtól nem jutunk szóhoz, ezért búcsúzunk: a viszontlátásra!