Benedek
-5 °C
5 °C

Dr. Papcsák Ferenc ellen nem folyt eljárás

2003.04.25. 09:44
2003. február 28-án megjelent Egy fideszes képviselőt is gyanúsítanak az IKB-ügyben című cikkünkkel kapcsolatban az alábbi közleményt tesszük közzé dr. Papcsák Ferenc ügyvéd kérésére.
Cikkünkben egy napilap értesüléseire hivatkozva állítottuk, hogy "...Sík Zoltán (korábbi ionformatikai kormánybiztos) azonban a rendőrség megállapítása szerint saját hatáskörben egy másik ügyvédi irodával és két magánügyvéddel is szerződést kötött. A lap értesülései szerint az egyik ügyvéd az időközben a Fidesz színeiben parlamenti képviselővé választott Papcsák Ferenc volt." Továbbá: "... A rendőrség a napokban a nyomozati iratokat átadja az ügyészségnek. Mivel egy időközben képviselővé választott ügyvéd büntetőjogi felelőssége is felmerült az ügyben, a rendőrség szerint tényleges munkavégzés nélkül több tízmilliós vállalási díjat számlázó magánügyvédekkel és a velük együtt, Sík Zoltán által felkért ügyvédi iroda illetékeseivel szemben várhatóan a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal folytatja az eljárást, bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt..."

Ezzel szemben dr. Papcsák Ferenc képviselő ellen valójában semmilyen eljárást nem folyt és nem folyik. A nyomozóhatóságok Papcsákot kizárólag mint tanút hallgatták meg, büntetőjogi felelőssége nem merült fel.

A dr. Papcsák Ferenc és az IKB között létrejött ügyvédi megbízási szerződés értelmében az ügyvédi iroda jogi tanácsadást, okiratszerkesztést, jogszabály-előkészítő munkát végzett, a tényleges munkavégzést az IKB teljesítményigazolásokkal igazolta. A teljesítést igazolja az is, hogy az ügyvédi munka eredményeképpen előkészített jogszabályokat kihirdették.