Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Titokban adta el Nyíregyháza reklámfelületeit az önkormányzat

2008.03.04. 19:56
A fővárosi Városkép Kht. félmilliárd forintért értékesítheti a város reklámfelületeit tíz éven keresztül. Az ellenzék nem érti, miért nem tudott a szerződés megkötéséről senki, szerinte lett volna jobb ajánlat. A polgármester asszony szerint természetes, hogy így történt.

Fű alatt értékesítették Nyíregyháza reklámfelületeit, állítja az önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójának vezetője. Vinnai Győző keddi sajtótájékoztatóján elfogadhatatlannak nevezte, hogy pályázatás nélkül adták el tíz évre a reklámhelyeket.

Az ellenzéki képviselő tudomása szerint volt olyan vállalkozó, aki jobb ajánlatot tett. A frakcióvezető az önkormányzat hétfői közgyűlésen bemutatta azt a birtokába került szerződést, amely szerint az önkormányzati tulajdonú Városkép Kht. eladta a kezelésében lévő reklámfelületeket tíz évre, 500 millió forintért.

Vinnai Győző nehezményezte, hogy képviselőik közül senki nem tudott a megállapodásról, és nem volt versenyeztetés, közbeszerzési pályázat. Az ellenzéki politikus keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, továbbra sem tudni, kinek állt érdekében megkötni ezt a szerződést, és milyen haszna származott az üzletből.

Lett volna jobb ajánlat?

A frakcióvezető tudomása szerint volt olyan helyi vállalkozó, aki jobb ajánlatot tett annál a budapesti cégnél, amelyik megkapta a reklámfelületeket. Mégis a fővárosi céggel szerződött az önkormányzat, versenyeztetés nélkül, áthágva az önkormányzati rendeletet is.

Nyíregyháza polgármestere, Csabai Lászóné az önkormányzat hétfői közgyűlésen az ellenzéki felvetésre úgy reagált: ő tudott a szerződésről, szerinte azonban azt nem kell közgyűlés elé vinni. A megállapodást megvizsgálják, és ha szükséges, módosítják, mondta.