Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Titokban adta el Nyíregyháza reklámfelületeit az önkormányzat

2008.03.04. 19:56
A fővárosi Városkép Kht. félmilliárd forintért értékesítheti a város reklámfelületeit tíz éven keresztül. Az ellenzék nem érti, miért nem tudott a szerződés megkötéséről senki, szerinte lett volna jobb ajánlat. A polgármester asszony szerint természetes, hogy így történt.

Fű alatt értékesítették Nyíregyháza reklámfelületeit, állítja az önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójának vezetője. Vinnai Győző keddi sajtótájékoztatóján elfogadhatatlannak nevezte, hogy pályázatás nélkül adták el tíz évre a reklámhelyeket.

Az ellenzéki képviselő tudomása szerint volt olyan vállalkozó, aki jobb ajánlatot tett. A frakcióvezető az önkormányzat hétfői közgyűlésen bemutatta azt a birtokába került szerződést, amely szerint az önkormányzati tulajdonú Városkép Kht. eladta a kezelésében lévő reklámfelületeket tíz évre, 500 millió forintért.

Vinnai Győző nehezményezte, hogy képviselőik közül senki nem tudott a megállapodásról, és nem volt versenyeztetés, közbeszerzési pályázat. Az ellenzéki politikus keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, továbbra sem tudni, kinek állt érdekében megkötni ezt a szerződést, és milyen haszna származott az üzletből.

Lett volna jobb ajánlat?

A frakcióvezető tudomása szerint volt olyan helyi vállalkozó, aki jobb ajánlatot tett annál a budapesti cégnél, amelyik megkapta a reklámfelületeket. Mégis a fővárosi céggel szerződött az önkormányzat, versenyeztetés nélkül, áthágva az önkormányzati rendeletet is.

Nyíregyháza polgármestere, Csabai Lászóné az önkormányzat hétfői közgyűlésen az ellenzéki felvetésre úgy reagált: ő tudott a szerződésről, szerinte azonban azt nem kell közgyűlés elé vinni. A megállapodást megvizsgálják, és ha szükséges, módosítják, mondta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!