Szilárda
0 °C
6 °C

Dávid Ibolya nem kér Orbán bocsánatkéréséből

2006.03.04. 12:10
A Bagó-ügyhöz hasonló esetekről vannak még bizonyítékok az MDF kezében, írta Orbánnak válaszlevelében Dávid Ibolya, miután kézhez kapta a Fidesz elnökének bocsánatkérő levelét a kalocsai Fidesz-jelölt fenyegetőzése miatt kipattant ügy miatt.

Nem fogadja el Orbán Viktor a kalocsai MDF-es jelölt megfenyegetése miatt küldött bocsánatkérését Dávid Ibolya.

Herényi: az MDF az egyetlen
hiteles jobboldali párt
A leghazugabb kampánynak nevezte Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője a 200-ost a párt Thália színházban tartott kampánynyitó rendezvényén, mert szerinte még nem volt olyan, hogy mindkét nagy párt baloldali attitűddel kampányoljon. A kampánmyszakértők kiszámolták, hogy a szavazók nagyobb része többet kap a büdzséből, mint amennyit befizet, ezért ígérgetnek nekik a nagy pártok. "Lehet ezt felelős politizálásnak nevezni?" - tette fel a kérdést Herényi, aki hangsúlyozta, az MDF az egyetlen felelősen politizáló jobboldali párt. (Index)

Az MDF elnöke a Fidesz elnökének írt szombati levelében arra is utalást tesz, vannak még pártja birtokában olyan hangfelvételek, amik azt bizonyítják, más fideszes jelöltek is megpróbálkoztak Bagó Zoltánéhoz hasonló nyomásgyakorlással.

Orbán Viktor azután írt levelet Dávid Ibolyának, hogy az MDF pénteki sajtótájékoztatóján közölte, a Fidesz kalocsai jelöltje munkája és egzisztenciális biztonságának elvesztésével megfenyegette Romsics Imrét, ha nem lép vissza Bagó javára.

Orbán elnézést kért az MDF-től, és arra kért Dávidékat, ha hasonló esetről tudnak, azonnal jelezzék neki. Az MDF Romsics által készült hangfelvétellel bizonyította állításait. A Fidesz kizárását kezdeményezte Bagó Zoltánnak.

Dávid Ibolya tájékoztatja Orbánt

"Miután arra is kért, hogy tájékoztassam, ha másutt hasonló eset történt, így el kell mondanom Önnek, hogy a kalocsai eset nem egyszeri, több tucat helyen történt hasonló, a választások tisztaságát súlyosan sértő visszaélés" - fogalmaz Dávid Ibolya.

Az MDF elnöke közli azt is, más atrocitásokról is őriznek bizonyítékokat. "Volt ahol - védelemből - erről készült magnófelvétel és volt, ahol nem. Az emlékek vagy ügyvédi letétben vannak és/vagy a politikustársaim emlékeiben."

Az MDF elnöke szerint a kalocsai eset azért is "különösen elítélendő", mert Bagó Zoltán olyan dolgokkal, "a munka, a család, illetve az otthon biztonságának" veszélyeztetésével fenyegetőzött, amik a Fidesz szlogenjében is szerepelnek.

Pénteken az MTV Este című műsorába meghívott Romsics Imre arról beszélt, hogy Bagó Zoltánnal való beszélgetésébül kiderült, "70-80 helyen keresnek meg MDF-es képviselőjelölteket" a Fidesz részéről. Ezt, és Herényi Károlynak azt az állítását, hogy az MDF-esek zsarolása a Fideszben központi utasításra történt, tagadta.

Dávid Ibolya végül hangsúlyozza, a Fidesszel ellentétben az MDF kapott biztató levelet a német kereszténydemokrata kancellártól, Angela Merkeltől.

Az elmúlt napokban több cikk is szólt arról, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnököt ignorálják a konzervatív európai vezetők, így nem segíti a Fidesz kampányát látogatásával sem Nicolas Sarkozy francia belügyminiszter, sem Angela Merkel. Merkel állítólag a Fidesz adatlopási ügye miatt maradt távol az ellenzék kampányától.