Árpád
-2 °C
4 °C

Egyelőre nem kell fizetniük a fertőtlenített falvaknak

2008.03.06. 11:26
Egyelőre nem tudja behajtani a BS Alfa Bt. azt a 180 millió forintot, amit nyolc falutól követel a 2006-os árvíz utáni fertőtlenítés ellenértékeként, döntött a Csongrád megyei bíróság. A cég fellebbezett, írja a Délmagyarország.

A cég 11 falu önkormányzatát perelte be, hogy behajtsa rajtuk a vállalkozói díjat, összesen 180 millió forintot. A falvak viszont azzal érveltek, a megállapodás úgy szólt, csak akkor fizetnek, ha a pénz megérkezik hozzájuk az állam által biztosított vis maior-alapból.

A bíróság azért döntött a per megszűntetése mellett, mert a falvak és a cég között köttetett szerződésekben szereplő teljesítési határidő nem járt le. A dokumentum szerint az önkormányzatok akkor fizetnek, ha a pénz megérkezik hozzájuk.

"Ez a feltétel csak részben következett be, ezért az alperesek kötelezettsége és a felperes díjkövetelése is csak az átutalt összegek erejéig vált esedékessé, amelyet az alperesek teljesítettek is." - mondta el a Délmagyarországnak a megyei bírósági szóvivője. A cég fellebbezett a döntés ellen.

A Délmagyarország korábban azt írta, a minisztérium azért nem fizetett, mert irreálisan magasnak találta a 180 millió forintos árat, szerintük irreálisan nagy területen folyt a munka.

A bíróság Nagytőkével, Felgyővel, Mindszenttel, Apátfalvával, Dóccal, Magyarcsanáddal, Csanádpalotával, Makóval és Röszkével szemben megszűntette a pert, Mártély és Tiszasziget ügyében úgy döntött, a pert a hódmezővásárhelyi városi bíróságnak kell lefolytatnia.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?