Ágnes
2 °C
11 °C

Újra demonstrálhatnak a Kossuth térnél

2007.03.09. 19:20
A bíróság felülbírálta a rendőrség elutasítását, így Lanczner "Satu" Ferdinánd és társai demonstrálhatnak a Kossuth tér járdái és egy közeli kocsma között.

Újra demonstrálhatnak a Kossuth téren. Lanczner "Satu" Ferdinánd kérelme nyomán a Fővárosi Bíróság hatályon kívül helyezte a rendőrség elutasító határozatát és lehetővé tette, hogy "a bejelentésnek megfelelő keretek közt" (...) "járőrözzenek" a tüntetők, közölte pénteken a bíróság.

Lanczner "Satu" Ferdinánd, a tavaly októberi Parlament előtti tüntetések egyik szervezője februárban a Kossuth tér gyalogjárdái, parkjai, valamint a Nádor u. 1. szám alatt található Tulipán presszó közötti területen tartandó demonstráció kapcsán tett bejelentést, ám ezt a budapesti rendőrfőkapitány megtiltotta.

A rendőrség március elsejei döntése ellen "Satu" a bírósághoz fordult, a bíróság csütörtökön hatályon kívül helyezte a megtagadó határozatot.

A Fővárosi Bíróság azzal indokolta döntését, hogy amennyiben a bejelentésnek megfelelő keretek közt zajlik a demonstráció, azaz két személy "járőrözik" a megjelölt területen a KRESZ szabályait betartva, további tíz, sorszámmal ellátott személy pedig a Tulipán presszóban várakozik kizárólag alkoholmentes italokat fogyasztva, és a járőrözésben egymást váltva, úgy a demonstráció nem lehet alkalmas sem az Országgyűlés működésének, sem az érintett közterületeken folyó közlekedésnek a megzavarására.

Lanczner Ferdinánd munkanapokon 12 és 18 óra közötti időre jelentette be a demonstrációt. A botján egy földönkívüli által megtámadott tehenet tűző férfi szervezője volt a Kossuth téren tavaly ősszel kezdődött demonstrációknak.