Emőke
-4 °C
9 °C

Lamperth kitünteti a Boros-Bochkor duót

2005.03.10. 14:48
Belügyminiszteri elismerésben részesül Boros Lajos és Bochkor Gábor a Szabad Sajtó Napja alkalmából. Az Index információi szerint tizenöt újságíró és fotós mellett a BM munkájának népszerűsítéséért kap pénteken elismerést a két rádiós.

Tizenhét újságírót tüntet ki a szabad sajtó napja alkalmából pénteken Lamperth Mónika belügyminiszter. Az Index információi szerint az idei elismertek rendhagyó szereplője lesz Boros Lajos és Bockhor Gábor, akik a Sláger Rádió reggeli szórakoztató, közéleti műsorát, a Bumerángot vezetik.

Az elismerést évről-évre olyan újságírók kapják, akik a korábbi esztendőben nyomon követték a Belügyminisztérium (BM), vagy a tárca alá tartozó rendvédelmi szervek munkáját. Információink szerint azzal indokolták Bochkorék kitüntetését, hogy ők is sokat foglalkoztak a rendőrség, a határőrség, vagy éppen a belügyi tárca tevékenységével. Úgy tudjuk, az elismerések odaítélésével igyekeztek a teljes sajtót lefedni.

Köztisztviselőt sértegettek

A rádiósok kitüntetése mindenképp érdekes, hiszen az ORTT panaszbizottsága idén januárban éppen egy illetékhivatali tisztviselő szidalmazása miatt marasztalta el a Bumerángot. A médihatóság egy civil bejelentés alapján vizsgálta Borosék egyik, tavaly decemberi műsorát, amiben az egyik műsorvezető durva és sértő fogalmakat használt, amikor illetéküggyel összefüggő személyes panaszát sorolta fel, megnevezve annak a köztisztviselőnek a nevét, akire a "fel nem fogja az állat" és a "közellenség" szitokszavakat használta.

Tavaly kifejezetten szakújságírók részesültek a BM sajtódíjában. Miniszteri elismerést kapott többek között a Kék fény bűnügyi tévémagazin és számos olyan újságíró, akik az MTI, a Népszabadság, a Világgazdaság, a Blikk és további szerkesztőségek munkatársaként közigazgatási, illetve bűnügyi témákkal foglalkoznak.

Boros Lajos az Indexnek nem kívánta kommentálni a sajtódíjról szóló híreszteléseket, mint fogalmazott, hivatalosan erről nem tud, kapott egy meghívót a BM-től, de még nem tudja, hogy elmegy-e a díjátadóra.