Auguszta
-3 °C
2 °C

'Győzike a vásárcsarnokban Hosszúpályi MSZP-s kampány csomagosztás 2006. 03. 18. szombat'

2006.03.21. 14:17
"Hagyjon nekünk békünket, cigányoknak ez a fehérember" - üzente idősebb Gáspár Győző Hosszúpályi fideszes polgármesterének. Utóbbi szerint Győzike édesapja az MSZP mellett kampányolva osztogatott élelmiszercsomagokat a helyi romáknak. A hétvégi jótékonysági akcióról az idősebb Gáspár azt mondja, hogy az Éhező Gyermekekért Alapítvány elnökeként osztogatott. A polgármestert kísérő debreceni tévések viszont rögzítették, milyen fejléces papírt írtak alá a megajándékozottak.

"Nekem nincsen félnivalóm, mert én vagyok az Éhező Gyermekekért Alapítvány elnöke" - adott magyarázatot a hosszúpályi vásárcsarnokban a település polgármesterének idősebb Gáspár Győző arra, hogy az MSZP-s kampány része-e a csomagosztás.


Az íven látható szöveg: "Győzike a vásárcsarnokban hosszúpályi, MSZP-s kampány csomagosztás" - klikk a képre!

Ez egy dolog

Győzike édesapja azt mondta a szombati csomagosztás helyszínén forgató debreceni televízió kamerái előtt, hogy ő az MSZP-re és a Fideszre is nagyon haragszik. Az idősebb Gáspár az akció pártkötődése után érdeklődő polgármesternek elárulta, hogy beszélt ugyan "a cigányokkal, hogy kire szavazzanak", de "ez egy dolog", hiszen ő nem tagja egyik pártnak sem. A roma vállalkozó saját állítása szerint évente több száz millió forint érékben oszt szét adományokat az alapítványa nevében máshol is, most hétvégén éppen Hosszúpályi került sorra. A településen fejenként kétezer forint értékű élelmiszert ajándékoztak 300-350 romának. A bezacskózott adományokat egyébként valóban egy, az alapítvány logójával feldíszített teherautóval szállították Hosszúpályiba.


Idősebb Gáspár Győző és Berényi András, Hosszúpályi feideszes polgármestere - klikk a képre!

Jöjjenek akkor mindig

Berényi András, a falu fideszes polgármestere az Indexnek azt mondta, azért ment a helyszínre, mert egyértelműnek találta, hogy a szocialista kampány jegyébe zajlik majd a esemény, amelyen meghirdetett program szerint Győzike is fellépett volna. A fellépés elmaradt, de a vásárcsarnoknál a reklám hatására több százan gyűltek össze. Berényi azt kifogásolta Gáspáréknál, hogy a választás előtt osztogatnak: "Inkább munkahelyek kellenének, vagy jöjjenek minden héten a csomagokkal." Berényi saját bevallása szerint csupán 5-6 percet töltött a helyszínen, ezért nem látta, hogy Gáspárék milyen módon reklámozták az MSZP-t.

Közelebb áll a cigányokhoz

"Hagyjon nekünk békünket, cigányoknak ez a fehérember, el a kezekkel a cigányságtól" - üzente az Indexszel a polgármesternek idősebb Gáspár, aki kérdésünkre sem értette, mi a probléma azzal, hogy élelmiszercsomagokat osztogatott. A birtokunkba került felvételen jól látható, hogy a csomagok átvétele után a romáknak egy olyan ívet kellett aláírniuk és személyiigazolvány-számukkal ellátniuk, amelynek fejlécén "Győzike a vásárcsarnokban Hosszúpályi MSZP-s kampány csomagosztás 2006. 03. 18. szombat" felirat állt.

Gáspár Győző az Index kérdésére azt mondta, nem tudja, hogy került ez a szöveg az aláíróívekre. Szerinte azonban inkább az az érdekes, hogy eddig nem volt baj az adományosztással, csak most, amikor a polgármester odajött a tévésekkel. Kibérelte harmincezer forintért a csarnokot, beengedte a kamerát, erre most ezt csinálják vele, méltatlankodott az üzletember, aki a tévének egy másik helyszínen mégis elismerte, hogy az MSZP-nek kampányol, mert az "közelebb áll a cigánysághoz, mint bármelyik párt".