Fábián, Sebestyén
1 °C
7 °C

Módosul a KRESZ

2007.03.22. 21:31
Kerékpárosoknak fényvisszaverő ruhát kell hordaniuk rossz látási viszonyok között, a gyerekeket pedig minden esetben gyerekülésbe kell ültetni, de jönnek új jelzőtáblák is: lesz 90-es sebességkorlátozás.

Módosul a KRESZ, jelentette be a kormány, a módosítások célja, hogy növekedjen a kerékpárosok és a gyermekek közúti biztonsága.

2007. június 1-jétől lakott területen kívül, rossz látási viszonyok között az úttesten közlekedő kerékpárosoknak fényvisszaverő ruházatot kell majd viselniük.

A gyermekek biztonságát javítja az az idén szeptember 1-jétől életbe lépő változtatás, mely szerint a gépkocsiban utazó valamennyi gyermeket külön gyermekülésbe kell ültetni.

2009. szeptember 1-jétől az iskolabuszokon is kötelezővé válik a biztonsági öv és a gyermekülés használata.

Alagúthosszúságjelző-tábla

A jelenlegi módosítás szerint jelzőtábla fogja jelölni az útdíjfizetésbe bevont útszakaszokat, és külön tábla tájékoztat majd a közelgő alagútról és az alagút hosszáról. A jelzőtáblák kihelyezése április 1-jétől kezdődik.

Ugyancsak áprilistól lép életbe az a változtatás, ami lehetővé teszi, hogy lakott területen kívül - ahol az út kialakítása arra alkalmas - jelzőtábla 90 kilométer/óránál magasabb sebességet engedélyezzen.