Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meneszthetik a BRFK közbiztonsági vezetőjét

2008.03.31. 19:18
Bencze József főkapitány a március 15-ei események miatt kérte Nagy-Juhák István felmentését Draskovics Tibor igazságügyi minisztertől.

Bencze József országos főkapitány kezdeményezte Nagy-Juhák István, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közbiztonsági igazgatójának felmentését, értesült a Független Hírügynökség.

Úgy tudni, hogy Tóth Gábor közbiztonsági helyettesét hétfőn reggel hívatta magához az országos főkapitány, és közölte, hogy Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszternél kezdeményezi felmentését.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy a leváltásban szerepe van a március 15-ei rendezvények kifogásolható rendőri biztosításának.

Nagy-Juhák István rendőr ezredest 2007. 06. 15-én nevezte ki Takács Albert Igazságügyi és Rendészeti miniszter. Korábban, 2006-tól a VII. kerületi kapitányságot vezette.

A hírügynökség értesülései szerint a rendészeti igazgató helyére minden bizonnyal a Pest megyei rendészeti igazgató, Bozsó Zoltán kerülhet. Tafferner Éva , a BRFK szóvivője egyelőre nem kívánta kommentálni a hírügynökség értesüléseit, holnapra ígértek tájékoztatást.