Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Orbán ügyet nyert Bajnaival szemben

A Fidesz elnöke szerint a kormány maffiamódszerekkel tünteti el az uniós forrásokat. Bajnai Gordon pert kezdeményezett, de keresetét első fokon elutasította a Fővárosi Bíróság.

Elutasította Bajnai Gordonnak az Orbán Viktor EU-s pénzek szétosztásával kapcsolatos nyilatkozatai miatt benyújtott keresetét a Fővárosi Bíróság első fokon csütörtökön.

A Fidesz elnöke tavaly szeptemberi kijelentéseiben többek között arra utalt, hogy az "Új Baloldal" elfoglalta a szocialista pártot, az "Új Baloldal" emblematikus figuráinak pedig a miniszterelnököt, az uniós pénzek szétosztásáért felelős minisztert - aki ekkoriban Bajnai volt - és a "Zuschlag Jánosokat" nevezte.

A Fidesz elnöke szerint a kormányzat maffiamódszerekkel tünteti el a Magyarországra érkező európai uniós forrásokat.

"Nyugodtan mondhatjuk, Magyarországon ma az emberek személyes tapasztalata az, hogy az ország nyakig úszik a korrupcióban, és központilag szervezett módszerekkel tüntetik el a köz- és európai uniós pénzeket" - jelentette ki a Fidesz elnöke később az Infó rádióban.

Az FB elsőfokú ítéletének szóbeli indoklásában azt hangsúlyozta, hogy a kifogásolt kijelentések politikai vélemények, a szabad véleménynyilvánítás viszont kiemelt jog, csak kivételesen indokolt esetben korlátozható.

A politikai véleménynyilvánításnak pedig szinte korlátlanul tág teret kell adni, a korlát csak a tudatos gyalázkodás lehet. A bíróság hangsúlyozta azt is, hogy a kifogásolt vélemények valóságtartalmát nem vizsgálta, az ítéletben arról nem döntött, hogy a vitázók közül úgymond kinek van igaza.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?