Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

A MIÉP nem támogatja a Fideszt a második fordulóban

2006.04.13. 19:55
A MIÉP szervezetileg nem támogatja a Fidesz jelöltjeit az országgyűlési választások második fordulójában, számára az egyetlen lehetőség a választás bojkottja

A MIÉP elnöksége szerint a választás eldőlt, és a Fidesz"teljes zavarodottságban" kampányol.

A pártvezető szerint egyetlen lehetőség van, mégpedig a második forduló teljes bojkottja. A MIÉP szerint a Fidesz már megválasztott képviselőinek le kellene mondaniuk mandátumukról, így az OVB nem hirdethetné ki a párt szerint csaláson alapuló választás végeredményét.

A MIÉP nem egyeztetett választási szövetségesükkel, a Jobbik Magyarországért Mozgalommal. Kovács Dávid, a Jobbik elnöke, vasárnap azt mondta az MTI-nek, hogy csak a Fidesszel képzelhető el együttműködés, de bizonyos feltételek mellett.

A MIÉP-elnök az első forduló napján, az urnazárás előtt úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a párt jelöltjei nem lépnek vissza automatikusan a Fidesz javára a második forduló előtt a rossz viszony miatt.

A MIÉP-Jobbik a Harmadik Út választási szövetség az egyéni választókerületekben összesen 114 jelöltet tudott állítani. Közülük hárman maradtak versenyben, akik harmadik helyen végeztek az első fordulóban.

Szerencsen Szabolcs István 2,74, Füzesabonyban Sneider Tamás 3,60, Nyírbátorban Kossuth Lajos MIÉP-Jobbik 1,95 százalékkal.