Ágnes
-1 °C
2 °C

Rendőrautó okozott halálos balesetet

2003.04.17. 14:05
Egy ember életét vesztette, amikor a Nógrád megyei főkapitány szolgálati járműve karambolozott Balassagyarmatnál szerdán. A rendőrautóban ülők közül ketten súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg. A sofőr nem emlékszik semmire. A nyomozás megindult az ügyben, végeredmény csak hónapok múlva várható.
Áttért a szembejövő sávba, majd frontálisan ütközött egy személygépkocsival a Nógrád megyei rendőrfőkapitány szolgálati autója szerdán Balassagyarmaton, a 22-es főúton. A balesetben a megyei közigazgatási hivatal szolgálati autóját vezető 53 éves férfi - aki a hivatal dolgozója volt - a helyszínen meghalt, a rendőrautóban ülőket súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A rendőrfőkapitányt valamint a szolgálati autó vezetőjét szerda éjjel a balassagyarmati intenzív osztályról a Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe szállították.

Még nincs magyarázat

Vác felől tartott Balassagyarmat felé a rendőrségi autó, amikor eddig ismeretlen okokból áttért a menetirány szerinti baloldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a sávjában haladó személyjárművel szerda délután az ipolyszögi városrésznél. Kaszás Ottó, a Nógrád megyei rendőrfőkapitányság sajtószóvivője az Index megkeresésére elmondta, a hivatalos ORFK-közleményen kívül nem tud további tájékoztatást adni. A nyomozási szakasz hónapokig is eltart majd - nyilatkozta Kaszás. A vizsgálat arra próbál választ adni, hogyan került a rendőrautó az ellenkező sávba.

Az éjszaka kihallgatták a szolgálati gépkocsi vezetőjét, aki nem emlékszik a történtekre. - közölte az MTI-nek Tolvay Örs, megyei főügyész, aki elmondta azt is, szemtanúk híján a nyomozás a helyszíni szemlére és egyéb szakértői vééleményekre szorul majd.

Bordatörés, csípőficam

A balestben gerinccsigolya- és bordatörést szenvedett rendőrfőkapitány, Havasi Zoltán dandártábornok és a gépkocsivezető jelenlegi állapotáról nem adott további felvilágosítást a baleseti intézet orvos-igazgatója az MTI-nek, miután a sérültek nem járultak hozzá. A szolgálati gépkocsiban utazó két rendőrt csípőficammal illetve apróbb törésekkel kezelik.