Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Havi egymillióba kerül az SZDSZ-es minisztereknek a szakítás

2008.04.28. 21:17
Akár 1 millió forinttal is csökkenhet a kormányból kilépõ SZDSZ-es miniszterek és államtitkárok havi jövedelme.

Fodor Gábor, a környezetvédelmi tárca liberális vezetõje 1 millió 300 ezer forintos miniszteri fizetés helyett mostantól 230 ezer forintos képviselõi alapfizetésre számíthat, számolt be RTL Klub híradója.

Horn Gábor államtitkár is majdnem egymillióval kevesebbet keres majd havonta, ahogy Kovács Kálmán is az 1 millió 200 ezer forintos államtitkári fizetése helyett csak a képviselõi alapfizetést kapja ezután. Igaz, mostantól vállalhatnak parlamenti bizottsági tagságot, ezért pedig plusz pénz jár majd.

Azok, akiket az SZDSZ delegált állami cégek felügyelõbizottságába és igazgatóságába, egyelõre maradhatnak a helyükön, és megkapják tiszteletdíjukat. A liberális párt ugyanis nem hívja vissza például a Volán-társaságok, a Szerencsejáték vagy a Magyar Villamos Mûvek egyes posztjaira küldött tagjait, mivel, mint mondják, a sorsuk a cég közgyûlésének kezében van. Ezek a pártküldöttek, ha elvesztik pozíciójukat, szintén több tízezer forintot, de akár több százezres fizetést veszítenek.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfõn jelentette be miniszterjelöltjeit az addigi SZDSZ-es tárcák élére. Eszerint Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi minisztert Szabó Imre, Horváth Ágnes egészségügyi minisztert Székely Tamás, Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési minisztert Szabó Pál váltja.