Friderika
12 °C
29 °C

Szerdák kormányfői interjúk nélkül

2002.04.29. 15:51
A Magyar Rádió felajánlja Medgyessy Péternek a szerda reggeli interjúk lehetőségét. Az MSZP kormányfő-jelöltje köszöni, de nem folytatja a hagyományt.
A Magyar Rádió Medgyessy Péternek is felkívánja ajánlani a szerda reggeli miniszterelnöki interjúk lehetőségét.

Szerda reggelik

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban szerdán reggelente rendszeresen kifejtette véleményét akutális politikai és gazdasági kérdésekről. Emiatt az ellenzék többször bírálta az intézményt. Szerintük ugyanis a kormányfővel nem igazi interjúk készültek, hanem inkább arra adtak neki lehetőséget, hogy nyilatkozzon és saját érdekeinek megfelelően használja a Rádiót. Az évek alatt hagyományossá vált szerda reggeli beszélgetések tavaly könyv alakban, szerkesztett formában is megjelentek.

Medgyessy köszöni, de nem

Az Index kérdésére Hollós János alelnök, a Krónika főszerkesztője, aki a kormányfői interjúk egyik készítője volt, megerősítette: felkínálják a lehetőséget Medgyessy Péternek is. Szavai szerint ugyanis a mindenkori magyar miniszterelnök szeretettel látott vendége a Magyar Rádiónak. Gál J. Zoltán, az MSZP kampányszóvivője lapunknak úgy nyilatkozott, hogy hivatalosan még nem kaptak értesítést a Rádióból. Tájékoztatása szerint azonban Medgyessy Péter várhatóan nem él a lehetőséggel. - Az MSZP miniszterelnök-jelöltje kormányfőként "valódi újságírók valódi kérdéseire" fog majd válaszolni - fogalmazott Gál J. Zoltán. Mint mondta, Medgyessy Péter gyakran részt vesz majd a kormányszóvivői tájékoztatókon és rendszeresen tart majd sajtótájékoztatókat is.