Árpád
-2 °C
4 °C

Ujj- és lábnyomokat találtak Kádár sírjánál

2007.05.04. 00:06
Ujj- és lábnyomokat találtak a nyomozók Kádár János egykori pártfőtitkár kifosztott sírjánál, a biztonsági őrről kiderült, ellentmondásosan vallott, ezért újra kihallgatják. Thürmer Gyula szeretné újratemetni Kádárt.

A Magyar Rádió tudósítójának egy rendőr azt mondta, a Fiumei úti sírkertben lábnyomokat, illetve a Munkásmozgalom Panteonján ujjlenyomatokat is találtak. Azt még nem tudják, ugyanazok gyalázták meg, mint akik összefestették a sírt.

A rádió úgy tudja, újra kihallgatják az eset éjszakáján szolgálatot teljesítő őrt, mert ellentmondás van a Fővárosi Temetkezési Intézetnek és a rendőrségnek adott vallomása között.


Az értesüléseket sem a BRFK, sem a temetkezési intézet nem kommentálta. A rendőrség egyelőre nem számolt be arról, hogy bármilyen nyomot talált volna.

A Munkáspárt szeretné újratemetni a pártfőtitkárt

A budapesti rendőrség tízfős nyomozócsoportja rongálás miatt folytat eljárást. Kádár János sírját szerdán hajnalban - egy kiásott alagúton keresztül - kifosztották, a pártfőtitkár koponyáját és felsőtestének csontjait és felesége urnáját is elvitték.

A temetkezési intézet és a fővárosi önkormányzat egyeztet Kádár János - most szakértői vizsgálat alatt álló - megmaradt csontjainak visszatemetéséről.

Thürmer Gyula, a kommunista Munkáspárt elnöke jelezte, csak az ő pártjának van erkölcsi és politikai alapja az újratemetésre. A Fiumei úton csütörtök délután többen virággal és gyertyákkal emlékeztek Kádár Jánosra.

A temetkezési intézet megerősítette a Fiumei úti sírkert, a Farkasréti és az Új Köztemető őrzését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?