Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Trónfosztás a kisgazdáknál

2002.05.04. 15:25
Vége a Torgyán-érának: az FKGP szombati nagygyűlése és nagyválasztmánya új vezetést választott. Az eddigi elnök párttagságát felfüggesztették és fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellene.
Az FKGP nagygyűlése és nagyválasztmánya Réti Miklóst választotta a párt új elnökévé szombaton.

Az új csapat

Réti Miklós
A volt Pest megyei kisgazda elnök sajtótájékoztatón elmondta: a testületek ügyvezető alelnöknek Deák József volt pártfőügyészt, további alelnököknek pedig Gyimóthy Géza volt főtitkárt, Ádám Pált, Zsikla Győzőt, Pallag Lászlót, Barkóczi Gellértet és Ördög Istvánt választották. Deák József kijelentette, a nagygyűlés és a nagyválasztmány döntései legitimek, mivel a pártalkotmány szerint az országos elnök akadályoztatása esetén a főtitkárnak is van joga összehívni ezeket a fórumokat.

Torgyán nélkül

Réti Miklós emlékeztetett arra, hogy az elnökség tagjai korábban többször kezdeményezték a nagygyűlés és a nagyválasztmány összehívását, de Torgyán József ennek a kérésnek nem tett eleget; bezárkózott a székházba, így nem tudta ellátni elnöki teendőit sem. Réti Miklós kérdésre válaszolva beszámolt arról, hogy Torgyán József is kapott meghívót a szombati rendezvényre és a döntésekről is értesíteni fogják. Továbbá felfüggesztették párttagságát, és fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellene.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?