Olivér
4 °C
8 °C

Hol szilikonmelleink domborulnak

2007.05.08. 11:12
A nemzethalál sötét víziója olvasható ki a keddi lapokból, pedig nincs is bennük semmi. Az a mi nagy szerencsénk, hogy legalább a magyar nyelvet megőrzi nekünk Szili Katalin.

Nem virított kedden a magyar média. A lapok vérmérsékletük szerint értékelik a Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelentését Magyarországról, a remény rabjai természetesen ezúttal is a Népszabadságot és a Népszavát forgassák, ha jót akarnak.

Az IMF szerint hiába az államháztartási hiány kedvezőbb alakulása, több reform, illetve egy alátámasztott elképzelés kéne még arról, mégis mitől fogja dübörgőre a magyar gazdaság. Lássuk a címeket: "Becsvágyó a magyar program" (Népszava); "Az unió már optimista" (Népszabadság); "Tovább szorít a valutaalap" (Magyar Hírlap); "Nem javulnak a pozícióink" (Magyar Nemzet).

Kisebb meglepetésre Szili Katalin házelnök "A szép magyar nyelvért" mozgalma begyűrözött a kereskedelmi televíziókba. Havas Henrik, a Mokka műsorvezetője Szilvásy György kancelláriaminiszter radikalizmusát meghazudtolva kérte számon Pelczné Gáll Ildikótól a sumák kifejezés használatát a képviselő hétfői interpellációjában ("Meddig folytatódik a kormányzati sumákolás?").

A Fidesz aktuális kalapácsa nem értette, mitől lenne durva és sértő a kifejezés, ahogy azt Havas próbálta beleszuggerálni. Az értelmező szótár mindenesetre a sumákot bizalmas stílusjeggyel minősíti, míg pl. a gecit a durvával.

Tehát, mint látjuk, téma van bőven.

Bizonyára jót tesznek a magyar adómorálnak az olyan anyagok, mint amit a Blikk írt Gáspár Győző, Győzike apjának büntetéséről. "Így jár, aki elfelejt adót fizetni" - szól a jóságos felcím a 3 milliós jogerősen kiszabott büntiről. Az már csak a cikk közepén derül ki, hogy itt bizony különösen nagy értékre elkövetett adócsalásról van szó, Gáspár 80 millió forinttal tartozik az adóhivatalnak.

A Blikk idén már harmadszorra próbálja feltámasztani Monique Covet (ejtsd: kové) pornósztárt, aki a lap szerint újra csúcsformában van. Hogy ezt mire alapozza, magából a cikkből sem derül ki, de amiért az egészet szóba hoztuk az a következő részlet:

"Arcán már nyoma sincs az elmúlt idők étkezési zavarainak és alkoholproblémáinak, de teste még magán viseli a gyötrelmes időszakot. Feneke teljesen eltűnt, combja alig van, csak szilikonmellei tartják eredeti formájukat."

A szilikon örök, talán Kádár János maradványai sem értek volna ilyen rút véget, ha a szocializmus lehetővé teszi számára a szilikonos beültetéseket. A jelenség egyébként kitűnően megfigyelhető a Délhús csomagolt felvágottján is: míg a hús bőrkésedésnek indult, szélei kunkorodóban vannak, a műanyag csomagolás mintha még új volna.

"Akár egy fillér nélkül is eltűnhet az úszógumi a hasról, újra feszes lehet a kebel" - írja a témába vágva a Színes Bulvár Lap, amelyik annak járt utána, lehet-e már Magyarországon hitelre plasztikázni, botoxolni és zsírleszívni.

Hál' istennek még nem igazán, ha viszont beindul a piac, biztosak lehetünk a nemzethalálban. Amikor egy ész nélkül, hitelre költekező állam áll példaképül polgárai előtt, félő, hogy az autólízingelésben eladósodott, adókerülő nemzetünk a plasztikai sebészetre veti magát, és néhány év múlva mindannyian Monique Covet sorsára jutunk.

Ott állunk majd pőrén, csontsoványan, meztelen, de dús kebleink kemény bimbói hetykén böknek az ég felé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?