Huba
17 °C
33 °C

Hol szilikonmelleink domborulnak

2007.05.08. 11:12
A nemzethalál sötét víziója olvasható ki a keddi lapokból, pedig nincs is bennük semmi. Az a mi nagy szerencsénk, hogy legalább a magyar nyelvet megőrzi nekünk Szili Katalin.

Nem virított kedden a magyar média. A lapok vérmérsékletük szerint értékelik a Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelentését Magyarországról, a remény rabjai természetesen ezúttal is a Népszabadságot és a Népszavát forgassák, ha jót akarnak.

Az IMF szerint hiába az államháztartási hiány kedvezőbb alakulása, több reform, illetve egy alátámasztott elképzelés kéne még arról, mégis mitől fogja dübörgőre a magyar gazdaság. Lássuk a címeket: "Becsvágyó a magyar program" (Népszava); "Az unió már optimista" (Népszabadság); "Tovább szorít a valutaalap" (Magyar Hírlap); "Nem javulnak a pozícióink" (Magyar Nemzet).

Kisebb meglepetésre Szili Katalin házelnök "A szép magyar nyelvért" mozgalma begyűrözött a kereskedelmi televíziókba. Havas Henrik, a Mokka műsorvezetője Szilvásy György kancelláriaminiszter radikalizmusát meghazudtolva kérte számon Pelczné Gáll Ildikótól a sumák kifejezés használatát a képviselő hétfői interpellációjában ("Meddig folytatódik a kormányzati sumákolás?").

A Fidesz aktuális kalapácsa nem értette, mitől lenne durva és sértő a kifejezés, ahogy azt Havas próbálta beleszuggerálni. Az értelmező szótár mindenesetre a sumákot bizalmas stílusjeggyel minősíti, míg pl. a gecit a durvával.

Tehát, mint látjuk, téma van bőven.

Bizonyára jót tesznek a magyar adómorálnak az olyan anyagok, mint amit a Blikk írt Gáspár Győző, Győzike apjának büntetéséről. "Így jár, aki elfelejt adót fizetni" - szól a jóságos felcím a 3 milliós jogerősen kiszabott büntiről. Az már csak a cikk közepén derül ki, hogy itt bizony különösen nagy értékre elkövetett adócsalásról van szó, Gáspár 80 millió forinttal tartozik az adóhivatalnak.

A Blikk idén már harmadszorra próbálja feltámasztani Monique Covet (ejtsd: kové) pornósztárt, aki a lap szerint újra csúcsformában van. Hogy ezt mire alapozza, magából a cikkből sem derül ki, de amiért az egészet szóba hoztuk az a következő részlet:

"Arcán már nyoma sincs az elmúlt idők étkezési zavarainak és alkoholproblémáinak, de teste még magán viseli a gyötrelmes időszakot. Feneke teljesen eltűnt, combja alig van, csak szilikonmellei tartják eredeti formájukat."

A szilikon örök, talán Kádár János maradványai sem értek volna ilyen rút véget, ha a szocializmus lehetővé teszi számára a szilikonos beültetéseket. A jelenség egyébként kitűnően megfigyelhető a Délhús csomagolt felvágottján is: míg a hús bőrkésedésnek indult, szélei kunkorodóban vannak, a műanyag csomagolás mintha még új volna.

"Akár egy fillér nélkül is eltűnhet az úszógumi a hasról, újra feszes lehet a kebel" - írja a témába vágva a Színes Bulvár Lap, amelyik annak járt utána, lehet-e már Magyarországon hitelre plasztikázni, botoxolni és zsírleszívni.

Hál' istennek még nem igazán, ha viszont beindul a piac, biztosak lehetünk a nemzethalálban. Amikor egy ész nélkül, hitelre költekező állam áll példaképül polgárai előtt, félő, hogy az autólízingelésben eladósodott, adókerülő nemzetünk a plasztikai sebészetre veti magát, és néhány év múlva mindannyian Monique Covet sorsára jutunk.

Ott állunk majd pőrén, csontsoványan, meztelen, de dús kebleink kemény bimbói hetykén böknek az ég felé.