Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Döntés a kurátorokról

2002.05.21. 18:57
Megválasztotta az MSZP-nek és az SZDSZ-nek a közszolgálati médiumok kuratóriumi elnökségeibe jelölt tagjait keddi ülésén az Országgyűlés.
Az Országgyűlés megválasztotta a leendő két kormánypárt jelöltjeit a médiakuratóriumok elnökségébe. A határozathozatal előtt Rogán Antal, a Fidesz frakció nevében azt hangoztatta, ha felkérik az MSZP-t és az SZDSZ-t arra, hogy delegáljanak tagokat a médiakuratóriumokba, akkor a Fideszt és az MDF-et is fel kell erre kérni. Wekler Ferenc parlamenti alelnök bejelentése szerint ezt a házelnök megfogja tenni.

Az új tagok

Az Országgyűlés Agárdi Pétert a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának elnökhelyettesévé, Ambrus Györgyöt, Gellért Kis Gábort és Szente Pétert ezen kuratóriumi elnökség tagjává; Kocsis Andrást, a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumának elnökhelyettesévé, Gombár Józsefet, Haraszti Miklóst és Kozák Mártont ezen kuratóriumi elnökség tagjává; Bíró Sándort, a Hungária Televízió Közalapítvány Kuratóriumának elnökhelyettesévé, Halák Lászlót, Hamburger Mihályt és Ördögh Szilvesztert ezen kuratóriumi elnökség tagjává; Marosi Györgyöt, a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának Ellenőrző Testülete elnökévé, Kirschner Pétert ezen testület tagjává, Fehér Zsuzsát, a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriumának Ellenőrző Testülete elnökévé, Szabó Attilát ezen testület tagjává, valamint Farkas Istvánt, a Hungária Televízió Közalapítvány Kuratóriumának Ellenőrző Testülete elnökévé és Solti Gábort ezen testület tagjává választotta.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!