Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Csehák: vállalható az MSZP egészségügyi programja

2002.05.22. 15:28
Senki ne legyen beteg azért, mert szegény; senki ne szegényedjen el azért, mert beteg - fogalmazta meg célkitűzését bizottsági meghallgatásán az egészségügyi miniszter-jelölt.
- Tizenkét igen szavazattal és tíz tartózkodással támogatta Csehák Judit kinevezését az egészségügyi, szociális és családügyi tárca élére az Országgyűlés Egészségügyi Bizottsága szerdán; igennel a bizottság szocialista képviselői és szabad demokrata tagja szavazott, tartózkodásukat a Fidesz és a Magyar Demokrata Fórum képviselői fejezték ki.

Mottó

Csehák Judit elmondta: a jelölés elfogadásával számára fontos szempont volt, hogy az MSZP szociális és egészségügyi programját szakmailag vállalhatónak tartotta, annak formálásában az utóbbi időben maga is részt vett. A miniszterjelölt idézte az MSZP által meghirdetett jóléti rendszerváltás egészségügyi programjának mottóját: senki ne legyen beteg azért, mert szegény; senki ne szegényedjen el azért, mert beteg.

Folytatódó programok

Hangsúlyozta, hogy az ország egészségügyéért a kormány egésze felelős, nem pedig egyedül az egészségügyi miniszter. Csehák Judit kijelentette: nagy veszteség volna, ha az alakuló kormány nem vállalná a távozó kabinet által megindított Johann Béla nemzeti népegészségügyi programot és a Fodor József szakmai programot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!